1/72 Dekály Avia CS-92 – RAF a čs. letectvo – APC Decals

22.9.2019 - 1 709 přečtení

obtiskCS-92

Firma APC Decals začala vytvářet opravné obtisky místo původních obtisků u starých stavebnic (Směr, Kovozávody Prostějov).

Turbína pro výcvik

Michal Vyparina

Obtisky: Avia CS-92
Výrobce: APC Decals
Měřítko: 1/72
Kat. č.: APCR72011

Obtisky

Co se na aršíku objevuje znají majitelé stavebnice Směr kat. č. 156. Pro ty, kteří stavebnici nemají doma (i já) a nemohou se podívat, vězte, že se na aršíku nachází britské i československé znaky.

Obtisky jsou krásné, s tradičním lakem po celém povrchu aršíčku. Soutisk, rastr je perfektní.

Návod

Návod s česko-anglickým doprovodným textem je na listu velikosti A6. Co neobsahuje je kamuflážní schéma a bez původního návodu ze stavebnice mají modeláři smůlu. Díky Martina Černého Vám mohu nabídnout aspoň základní schéma.

Závěr

Tyto obtisky nahradí staré zažloutlé obtisky ze stavebnice a modeláři nemusí za drahý peníz shánět náhradní obtisky od aftermarketových výrobců.

Michal Vyparina

Redakce ModelWebu děkuje firmě Luboš Vinař - APC Decals za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika APC Decals, Letadla - 1:72, Letadla - Obtisky | 3 komentářů

Komentáře

3 odpovědí k článku “1/72 Dekály Avia CS-92 – RAF a čs. letectvo – APC Decals”

  1. Pavel Šenk napsal:

    On už je problém i jen vyfotit jediný recenzovaný aršík? Že při "recenzi" je použit jen oříznutý obrázek ze stránek výrobce nebo nějakého katalogu? To je teda pěkně nefér vůči výrobci, od kterého jsi vzorek dostal.

  2. Michal Vyparina napsal:

    Pavle,jelikož výsledná fotka měla mnohem horší výpovědní hodnotu než použity obrázek volil jsem tuto variantu, která je pro čtenáře výhodnější. Lesklý povrch po celé ploše aršíku je nepříjemný až na zabití pokud fotíš při umělém světle. Pořád jsem s fotkami aršíku nebyl spokojený. Bez blesku to bylo tmavé, neostré. S bleskem sice ostré, ale nebyly dostatečně vidět obtisky, odlesky tam i tam. Netvrdím, že je to 100% košér, ale v tomto případě všichni vydělali.

  3. Pavel Šenk napsal:

    Nesouhlasím, je to jen o technice focení, vyfotit dobře to jde. Nicméně souhlasím, že než mizerná fotka, asi lépe žádná - ale tady přichází na řadu další technika, třeba skener. A když selže i skener, lze slušně do článku napsat, že se ti to nepovedlo z onoho důvodu vyfotit a tak přikládáš jen grafiku z webu. Minimálně je to ve tvém vlastním zájmu coby autora...

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.