1/48 Přístrojová deska a výfuky pro P-40E Warhawk – Eduard

6.9.2019 - 953 přečtení

1

Sice je s námi model P-40E Warhawk od firmy Hasegawa už poměrně dlouho, přesto na něj firma Eduard nezapomíná a vydala pro nej novou přístrojovou desku a výfuky.

Přístrojová deska a výfuky pro P-40E Warhawk - 1/48

Oto "Otisaq" Drobík

Přístrojová deska

Název: P-40E LööK 1/32
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 634013

V sadě najdeme barevnou resinovou přístrojovou desku a ocelové pásy. Samotná přístrojová deska vypadá velmi dobře, je plastická, narozdíl od leptané, popisky v přístrojích jsou ostré, i když drobný rastr je vidět. Oproti původní plastové je to výrazný posun. Druhý doplněk sady jsou leptané ocelové pásy, na kterých není vidět žádný raster, stačí je nalepit na hotovou sedačku a vytvarovat do požadované pozice. U P-40E je do kokpitu poměrně dobře vidět, takže pásy a přístrojová deska v modelu vyniknou.

Výfuky

Název: P-40E výfuky 1/32
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 632135

V plastovém obalu najdeme kromě návodu dvoje výfuky, pro pravou a levou polovinu motoru. Tento doplněk považuju za naprosto významný a to z několika důvodů. Originální plastové výfuky jsou mizerné, každý jednotlivý výfuk se musí slepit ze dvou částí, obrousit, doupravit a vlepit do trupu. Tady stačí vyříznout do plastového dílu otvor a celé resinové výfuky nalepit a je hotovo. Navíc jsou už odvrtané, daleko lépe vypadají než původní plastové. Na trhu jsou ještě výfuky od Quickboostu, ale každý výfuk je zvlášť a je potřeba jej zvlášť nalepit, takže tato sada od Eduardu je i v tomto případě lepší.

Závěr

Nová přístrojová deska a i výfuky vylepšují už tak výborný model P-40E od Hasegawy, takže pokud máte doma "čistou" krabičku, vřele doporučuji oboje doplňky si pořídit.

Oto "Otisaq" Drobík

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.