1/48 Löök pro Spitfire Mk.I od Tamiye – Eduard

4.6.2019 - 1 129 přečtení

P1550231

Löök at this!

Palubka a pásy, co víc si přát?

Ondřej Škarka

Název: Spitfire Mk.I Löök
Měřítko: 1/48
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 644013

Obsah setu

V eduardím sáčku nalezneme kartonovou desku, na které jsou přilepeny leptané STEEL pásy a hotovou palubovou desku. Obě části jsou přilepeny lepidlem ke kartonu a v mém případě jsem měl menší problém je oddělit bez toho, aniž bych neohnul lepty a bál jsem se také o palubku. V sáčku je také přiložen stručný a jasný návod. Každopádně po následném detailním prohlédnutí jsem nenašel žádnou námitku pro uspokojivé uznání kvality setu...

Palubní deska

...Přístrojová deska je opravdu perfektně vyhotovená a to z pohledu detailnosti budíků, tak jejich zasklení. Velikostně odpovídá výřezu do kokpitu a její usazovací kolíky taktéž krásně padnou do přepážky.

Upínací pásy

Pásy jsou z řady STEEL a vynikají velmi pěkným potiskem znázorňujícím látkové pásy a skládají se celkem ze čtyř částí. Oproti kovovým pásům ze stavebnice jsou podstatně (a realističtěji) užší a budou tak i lépe tvarovatelnější.

Závěr

Eduardí řada Löök mě velice mile překvapila svojí kvalitou, která je však značně vykoupena cenou. Za ni však dostaneme jednoduchou náhradu za palubku a pásy, což jsou snad nejčastěji hledané alternativy, které modelář potřebuje pro vylepšení kokpitu.

Za mě rozhodně palec nahoru!

Ondřej Škarka
MK Apolo Kopřivnice

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, Tamiya | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.