1/48 F-15E Strike Eagle Cockpit set – Aires

30.3.2019 - 2 177 přečtení

00

Nový interier na F-15E od G.W.H. v podaní Airesu...

Nový a detailnejší interiér na F-15 E Strike Eagle

Ľubomír Kerék

Názov: F-15E Strike Eagle Cockpit Set
Výrobca: Aires
Materiál: Rezin, plech
Mierka: 1:48
Kat.číslo: 4761
Určené pre: for G.W.H.  kits

Obsah balenia

Interiér F-15 od G.W.H.  je už v plastovom prevedení na výbornej úrovni. Pre chronických vylepšovačov, fajnšmekrov  pripravil Aires interiér z rezinu. Jeho zostavením nás vedie 4 str A6 návod. Obsahom blistru je leptaná planžeta + malý film s prístrojmi, ale hlavne 13 dielov z rezinu. Z leptaných dielov zostavíme pútacie popruhy, časť prístrojoviek, niekoľko ovládačov, pedále a pár ďalších drobností. Z rezinových dielov zostavíme kompletne nový interiér.

Všetkému dominuje najväčší odliatok ktorý znázorňuje vaňu kokpitu. K vani prislúchajú dva diely bokov kokpitu, dve sedačky, dva diely s prístrojovými panelmi, a pár drobných dielov. Diely sú odliate bez kazov a dostatočne detailne.

Po oddelení náliatkov na spodku sedačiek idú sedačky nasunúť na koľajnice a naopak aj vysunúť. Vaňa kokpitu a aj jeho boky sadnú do trupu bez úprav, akurát na spodku vane bude treba odobrať nejaký materiál aby nekonsolidoval s šachtou predného podvozku. Cela zostava spolu s zadným štítkom z prístrojovkou sedí výborne a tak aj vyzerá.

Jediné čo mi nesedí je čelný štítok s prístrojovkou, ktorý nemá vybratie na avioniku z vnútra, a sú dve možnosti ako to riešiť. Kto avioniku zavrie tak odbrúsi jej plastové vnútro, kdo ju otvoriť chce, tak musí odobrať z rezinu na obidvoch stranách. Obidve možnosti su riešiteľné, ale prečo tomu už nie je prispôsobený odliatok moc nerozumiem.

A nerozumiem ešte bodu 12 z návodu... aký diel zo stavebnice je tam nakreslený som teda fakt nepochopil a pripadá mi to ako diel predku trupu z inej stavebnice F-15 od iného výrobcu, ktorý je aj ináč riešený...

Ako to bude pasovať budem prezentovať na MF pri stavbe.

Ľubomír Kerék
KPM Albatros Martin

Redakce Modelwebu děkuje firmě Aires za poskytnutý vzorek.

Rubrika Aires, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.