1/48 Undercarriage covers Bf 109F/G/K od firmy Atol Hobby

27.10.2018 - 1 198 přečtení

109G1_43_JG1_V0050 – kopie

Drobné vylepšení Messerů od Atol hobby

Martin 'Černoch' Černý

Model: Bf 109F/G/K Undercarriage covers
Výrobce: Atol hobby
Měřítko: 1/48
Kat. č.: 48010

Popis

Obsahem sáčku je malá planžeta leptaných dílu a dva odlitky z PUR. Návod, na který jsme zvyklí jako takový, sada postrádá, nicméně z otištěných fotografií je vše zřetelné. Sada je určena pro modely Bf 109 firmy Eduard, ale myslím, že bude využitelná i pro modely jiného výrobce.

Sestavení sady je velmi jednoduché a rychlé. 1. krok - slepení leptaných dílů. 2. krok - dolepení PUR dílu. Obrazně řečeno, za dvacet minut hotovo a připraveno na nástřik Surfacerem či jiným obdobným přípravkem. Při srovnání s plastovým dílem stavebnice je rozdíl znatelný.

Je dobře že i malé firmy vydávají alternativy k výrobkům velkých hráčů na trhu. Eduard leptané kryty nabízí v exterierových sadách pro své Bf 109, ale ohýbat (vyklenout) slepené plechy či nejdřív naohýbat plechy a pak slepit díly k sobě asi nebude pro každého. Velmi detailní PUR kryty od Eduardu jsou pouze v sadě bronzových podvozkových noh. Po této sadě sáhne asi jen část modelářů. Toto je třetí alternativa a myslím, že ne vůbec špatná navíc za celkem příznivou cenu.

Martin 'Černoch' Černý
KPM Kaznějov

Redakce ModelWebu děkuje firmě Atol Hobby za poskytnutí vzorku k recenzi.

Rubrika Atol Hobby, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.