1/72 – AGM-154C Block II – Eduard

16.10.2018 - 856 přečtení

672176-page-001 - kopie

JSOW ve dvaasedmdesátině, aneb moderní výzbroj z produkce Eduard M.A.

JSOW

Roman "Travis" Henych

Název: AGM-154C Block II
Výrobce: Eduard M.A.
Měřítko: 1/72
Kat. č.: 672176

Předloha

Pro popis předlohy si vypůjčím jeden odstavec z české mutace Wikipedie: AGM-154 JSOW je klouzavá řízena munice typu vzduch-země středního doletu, určená k ničení pozemních a námořních cílů. Její výrobcem je americký výrobce zbraní Raytheon. Díky své modulární konstrukci může střela nést několik různých typů submunice nebo jednotlivých bojových hlavic.

Pokud Vás zajímá kompletní historie, odkazuji vás na článek, ze kterého jsem popis čerpal.

Sada

V průhledném blistru nalezneme spolu s brassinovými díly pro dvě pumy JSOW ještě malou kovovou planžetu s křidélky, obtiskový aršík a plánek pro sestavení a zbarvení.

Střelu můžeme postavit v konfiguraci pro let, tj. s rozevřenými křidélky, nebo v závěsu s křidélky složenými. Zbarvení je celošedé, a tak největší prací bude zřejmě jen začištění nálitků a nejpomalejší prací pak nanesení obtisků, ale za pár desítek minut práce a barvení budete mít hotovo. Jediná komplikace nás čeká ve špičce střely, kde je umístěn nálitek, což je opravdu špatný nápad. Nálitek musíte oddělit s rezervou prostoru a potom VELMI OPATRNĚ začišťovat a broušením tvarovat špici.

Pokud vím, střelu jsme mohli najít v zbraňovém setu č. 7 (U.S. Special Bombs and Lantirn Pods) od firmy Hasegawa, ale Eduardi nám je nabízejí v nekompromisní kvalitě. Ostatně posuďte sami z přiložených fotografií, je to jako setkání z dvou jiných světů.

Suma sumárum

Střela je použitelná pro letouny B-1 Lancer, B-2 Spirit, B-52 Stratofortress, pozdější verze F/A-18 Hornet (C a D) a na SuperHornety. Skvělý doplněk, se kterým budete mít jediný problém. Pokud střelami budete chtít kompletně "naládovat" pumovnici B-2 Spirit, tak se nedoplatíte...

Roman "Travis" Henych

Redakce ModelWebu děkuje výrobci Eduard M.A. za poskytnutí vzorků k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.