1/32 Masky na kabinky Buffala – MH Models

22.7.2018 - 1 026 přečtení

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Relativní nováček na poli masek, firma MH Models, vydává další sadu - tentokrát na tři verze Buffala v měřítku 1/32


Kterak vymaskovat buvola

Olda Homola

Název: Brewster Buffalo canopy airbrush mask for Special Hobby
Měřítko: 1/32
Výrobce: MH Models
Kat. číslo: X32025

Úvod

Příznivci větších měřítek a vlastníci některého z modelů řady F2A-x /B 339E Buffalo vyráběných firmou Special Hobby v "dvaatřicetině" mohou jásat. Firma MH Models vydala stříkací masky na kabinky tohoto modelu, pokrývající verze F2A-1,F2A-2,F2A-3 a B-339E.

Pohled do sáčku

Masky jsou baleny v ziplockovém sáčku s výrazným oranžovým štítkem "přes celý sáček" ,který zároveň velice přehledně zobrazuje obsah masek. Za ním uvnitř najdeme návod na "papírku" podobného formátu, aršík s maskami a kartonovou výztuhu.
Oproti jiným výrobcům jsou masky řezány do světle šedé folie typu Oramask. Osobně to nevidím jako závadu, s touto folií se mi pracuje i v případě masek velmi obdobně jako s kabuki páskou, bez rizika odchlípnutí masky na zakřivených plochách.
Pokud je přeci jen obava o dokonalé přilnutí masky ke složitým povrchům, postačí opatrné "nahřátí" umístěné masky např. fénem.


Návod

Návod na relativně malém papírku je dostatečně přehledný a, řekněme "návodný".
Rozdílné masky pro jednotlivé subverze Buffal jsou zřetelně a jasně označeny, k záměně by nemělo dojít. V jednoduchosti je síla!
U masek pro zasklení "pozdějšího" a "finského" posuvného překrytu najdeme drobný překlep - F3A-2,namísto F2A-2.
Pravděpodobně z prostorových důvodů se návod nezmiňuje o dvou kolečkách určených k vymaskování křídelního reflektoru - umístění této masky je ovšem zřejmé.

Závěr

Bohužel stavebnici Buvola v měřítku 1/32 nevlastním (abych mohl udělat praktickou zkoušku lícování na čirých dílech), ale věřím, že masky jsou vyříznuty přesně a budou pomocnou rukou při maskování "skleníku" této ranně druhoválečné stíhačky.

Olda Homola

Redakce ModelWebu děkuje firmě MH Models za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Letadla - Doplňky, MH Models, Novinky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.