1/48 Fw 190A-4 – Eduard + Wet Transfer – HGW

2.6.2018 - 1 789 přečtení

focke-wulf-fw-190a-popisky-a-markingy-148-248043

Jak vypadají wet transfery na modelu.

Fw 190A-4 + wet transfer

Daniel "Skřivan" Křivánek

Úvodem

O "mokrých transferech" (wet transfer) jste jistě už slyšeli. Vše začalo, když firma HGW začala vyrábět sady pozitivních nýtů na modely. Pak už bylo jen otázkou času, kdy zkusí i jiné produkty na této bázi. No a tak vznikly ony mokré transfery. Na náhled použitých transferů se můžete podívat zde.

Aplikace

S aplikací mokrých transferů začínáme, když už máme model připravený na obtisky, to znamená hotovou kamufláž a tu máme zalakovanou lesklým lakem.

Aplikace transferů je stejná jako u klasických obtisků, jen je potřeba dávat pozor při sundávání ochranného papíru. Sundávejte jej opatrně. Může se totiž stát, že se papír k přenosové fólii přilepí a při sundávání papíru ji můžeme nechtěně strhnout.

Při stříhání jednotlivých transferů je dobré si nechat větší okraje, budou se hodit při manipulaci. Vystřihnutý transfer položíme do teplé vody a necháme nasáknout. Až s ním lze volně pohybovat po papíru, můžeme jej přenést na model. Na místo, kam budeme transfer umisťovat, aplikujeme předem vodičku Wet Transfer Aplikator a necháme působit.

V této fázi můžeme s obtiskem stále ještě manipulovat a přesně jej umístit. Když už jsme si pozicí jisti, vytlačíme zpod transferu přebytečnou vodu a necháme 2-3 hodiny zaschnout. Teprve pak můžeme sundávat přenosovou fólii (když dáváme obtisky ráno, můžeme sundávat ochranou folii třeba po obědě).

Při nanášení si musíme vše předem promyslet a sledovat, kam který transfer dáváme. Vzhledem k tomu, že nám na něm zůstává několik hodin ona přenosová fólie, mohli bychom dát nechtěně část transferu na ni a pak si jej strhnout! Folii sundáváme opatrně a musíme sledovat, zda jsme ji slouply všechnu. Jak je od vodičky změklá ráda se trhá. Tak aby nám někde na modelu nezůstala. A takhle pokračujeme až máme úplně hotovo.

Po vyschnutí transferů a sundání přenosové fólie můžeme nanesené transfery zalakovat. Na doporučení Martina Glogara jsem vše zalakoval lakem Tamiya ředěným ředidlem X-20A. Gunze lak ředěný levelingem i při malé vrstvě popisky rozpouštěl! Po tomto zalakování můžeme provádět už dokončovací práce tak, jak jsme kdo zvyklý.

Závěr

Práce s transfery je poměrně jednoduchá záležitost. Pracuje se s nimi víceméně stejně jako s klasickými obtisky. Čím více dáme pod transfer usazovací vodičky, tím lépe pak transfer drží. Pokud při sundávání přenosné folie zjistíme, nám část transferu nedrží, stačí pod něj dát vodičku, přiložit a nechat důkladně zaschnout.

Tuto vychytávku lze doporučit všem, co je rozčiluje na modelu viditelný lak na klasických obtiscích a touží mít povrch modelu jako u skutečného letadla...

Daniel "Skřivan" Křivánek
MK Apolo Kopřivnice

Model a transfery byly zakoupeny z našporovaných peněz autora...

Rubrika Eduard, HGW, Letadla - 1:48, Letadla - Obtisky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.