1/144 Lepty UTI Mig-15 – Eduard

6.3.2018 - 2 363 přečtení

MiG-15UTI

I malá patnácka si může dovolit lepty...

Co je malé to je hezké?

Martin "Černoch" Černý

Úvodem

IMG_0116

Set: UTI Mig-15
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/144
Kat. číslo: 144009

K velmi pěkné stavebnici dvoumístné varianty Migu 15 Eduard tento měsíc vychází malá leptaná planžeta. Přístrojové desky a boční pulty jsou barevné. Vzhledem k měřítku vychází natištěné přístroje spíše jako shluk barevných teček, ale lepší než holá černě nabarvená deska v modelu. To samé platí pro boční pulty. Při pohledu z běžné vzdálenosti (půlmetr až metr) výsledek vypadá normálně - plně použitelně.

V planžetě dále nalezneme upínací pásy na sedačky pilotů, nové kniply jenž ve stavebnici představují dvě holé tyče, nové aerodynamické plůtky na horní stranu křídla,podvozkové kryty a anténu.

Provedení

K barevnému potisku jsem se již vyjádřil, k detailům na ostatních dílech není mnoho co dodat - pěkné, funkční. Pro porovnání jsme se snažil umístit obrázek leptu k obrázku dílu ze stavebnice, aby byl vidět rozdíl. Musíte si odmyslet velikost na fotkách, ve skutečnosti mají díly několikanásobně menší rozměry.


Návod

Standardní grafické provedení, všechny kroky jsou jasné.

Závěr

Toto je mé první setkání s lepty pro mrňousky v měřítku 1/144. Několik modelů v měřítku 1/144 doma mám, zejména od Eduardu. Prozatím jsem si myslel, že lept na 144cetinu je zbytečnost. Jak sám vidím, mýlil jsem se. I v tomto malém měřítku lze nabídnout doplňky, v tomto případě lepty, které toho malého prcka posunout o kousek dál... pokud si na to modelář troufne.

Martin "Černoch" Černý
KPM Kaznějov

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard MA za poskytnutý vzorek k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:144, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.