1/32 F-35A Photoetched Exhaust nozle – TOMKIT

8.2.2018 - 2 114 přečtení

try01

Malý aftermarketový výrobce, firma TOMKIT o sobě dá vědět jednou za čas, ale vždy přináší velmi zajímavý počin. Tentokrát je to tryska pro 1/32 model firmy Italeri: F-35 Lightning II.


 

Tryskou k dokonalosti...

Roman "Travis" Henych

 

 
Název: F-35A Photoetched Exhaust nozle
Výrobce: TOMKIT
Měřítko: 1/32
Kat. č.: 32001
 

 

Balení

Pro dvaatřicetinu F-35 od Italeri se příliš doplňků nedělá. Pokud pominu různou univerzálně použitelnou výzbroj, vím jen o plechových sadách Obrnických. Malý domácí výrobce, firma TOMKIT se rozhodnut zpracovat výrobci opomíjený detail: trysku. V zavíratelném sáčku naleznete dvě planžety, masky a návod k sestavení.
 


 

Návod

Stavbou nás provede pěkně zpracovaný návod. Zpracování není co vytknout - návod je poměrně "technický", ale trysku si zcela určitě koupí pouze pokročilý modelář, který s jeho pochopením a zpracováním dílů nebude mít problém.
 


 

Díly a stavba

Planžeta je leptána u Haulerů dle konstrukce a návrhu majitele TOMKIT, pana Tomáše Peleje. Tryska je zpracována tak, jako ve skutečném letadle - čtyřmi plášti lamel.

Pro správnou instalaci a celkové provedení trysky je třeba rozříznout plastovou trysku modelu a její základnu použít pro instalaci vnitřních i vnějších řad lamel. To je velice důležité, protože jen tak uděláte novou trysku správného průměru tak, aby jednotlivé lamely na sebe správně navazovaly.

Ještě před finální instalací dvou vnějších plášťů lamel je nutno tyto částečně naohýbat. Sada obsahuje i vnitřní části motorů, které se musí zkružit a vložit do plastového dílu.

Jako pomocník k barvení jsou přiloženým stříkací masky. Na hotovou trysku se mrkněte v níže uvedené galerii.
 

 

Suma sumárum

TOMKIT opravdu umí! Tryska pozvedne povrch na detaily fádního stroje o třídu výš. Sada se dá koupit na modelářských soutěžích, nebo přes Facebookové stránky výrobce. Popřípadě napište na mejl tomkitmodel@seznam.cz.

Tryska je vydána v omezeném počtu kusů. Výrobce uvádí, že není problém nechat vyleptat další sady, ale dovedu si představit situaci, kdy se bude čekat na objednávky od více lidí tak, aby další dodělání bylo ekonomické a zbytečně neprodražovalo další kusy. S koupí proto doporučuji neváhat.

 

Roman "Travis" Henych

 

 
Redakce ModelWebu děkuje výrobci TOMKIT za poskytnutí vzorků k recenzi.
 

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, TOMKIT | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.