1/32 Sopwith F.1 Camel – for Wingnut Wings kit – Eduard

6.10.2017 - 1 750 přečtení

P1200467

V detailech tkví pravá dokonalost...

Nezbytné věci....

Libor "Hellboy" Mužík

Úvod

Název: Sopwith F.1 Camel - For WingnutWings kit
Měřítko: 1/32
Výrobce: Eduard
Kat. číslo: 32911

S každou novou stavebnicí od Wingnut Wings se mnoho modelářů táže, zda se dá tato stavebnice ještě něčím vylepšit? A pokaždé se najdou výrobci doplňků kteří se o to pokoušejí. Mají sice, díky se neustále zlepšujícím technologickým možnostem výrobce stále těžší a těžší práci, ale přes to je to neodradí od jejich snahy vylepšit špičkové modely z Nového Zélandu. jedním z tradičních výrobců doplňků pro stavebnice Wingnut Wings je i Obrnický Eduard Pojďme se podívat co si pro vylepšení stavebnice ikonického Camelu připravil.

Obsah

Lepty jsou baleny v typickém obalu pro tento druh Eduardích výrobků, jsou opatřeny návodem který dostatečně srozumitelně popisuje  změny a umístění jednotlivých doplňku ve stavebnici.

Podrobnější pohled

Kokpit

Několik leptů vylepšuje základní vybavení kokpitu. Jedná se o především o páku plynové přípusti, napínáky a lanka k ocasním plochám. Zde jsou lepty výrazným vylepšením, případně doplněním stávajícího stavu.

Sedačka

Další lepty nahrazují vylisovaný díl opěrky sedačky leptaným. Zde bude na každém modeláři co mu bude lépe vyhovovat zda plastový výlisek či leptt

Pásy

Barvené pásy představují jednoznačný pokrok oproti leptům ve stavebnici.

Vrtulky k bombám

Další výrazné vylepšení stavebnice, velice pěkný detail, který pozvedne vzhled modelu.

Závěsníky

Závěsníky bomb jsou v leptu celé nové, jednoznačně svojí jemností a větší realističností vylepšují původní díl.

Kladky ovládacích lanek

Díl tak trochu pro masochisty, bude nutné odfrézovat z křídelních okének původní výlisky kladek a ty následně nahradit leptanými. Jedná se o pěkný detail ale vyžadující trpělivost a zkušenost při instalaci.

Závěr

Lept je sice nevelký, ale podle mého názoru plní svůj úkol a vylepšuje detaily již tak dobré stavebnice. Rozhodně jej doporučuji všem majitelům zmiňované stavebnice.

Libor "Hellboy" Mužík

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, Wingnut Wings | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.