100 let Velké války 1914 – 1918

24.9.2017 - 1 050 přečtení

800px-Wappen_Kaiser_Franz_Joseph_I (1)

24.9. 1917 – Další nálety terorizují Londýn

Za let z Turína do Londýna do muzea madame Tussaunds

Libor "Hellboy" Mužík

Německé letectvo podniká další nálet na jihovýchodní pobřeží Británie a Londýn. Po řádění bombardérů zůstává 21 obětí a 70 zraněných a rozsáhlé škody na majetku.

 
Německé jednotky útočí na spojenecká postavení severně od Bezonvaux, Fosses a Chaume Woods a na severovýchodní okraj Verdunu. Všechny útoky jsou však odraženy.

 
Svůj první sestřel si připisuje Sergente Cosimo Rennella od 78aSquadriglia. Rennella se narodil v Neapoli, ale od mala vyrůstal v Ekvádoru, kam jeho rodiče emigrovali. Účastnil se bojů, které jeho nová
vlast vedla se svými sousedy a v roce 1912 byl vyslán do Itálie, aby tam absolvoval pilotní výcvik a zároveň získalpro Ekvádor první letadla, jednoplošníky Nieuport. Válku přežil se 7 potvrzenými a 10 nepotvrzenými sestřely. Po válce se vrátí do Jižní Ameriky, kde udělá kariéru v ekvádorském vojenském letectvu.

 

 

Kapitán Markýz Giulio Laureati startuje z letiště Mirafiori v Turíně ke svému letu do Londýna. Po sedmi hodinách a dvaceti dvou minutách přistává v britském hlavním městě. Za svůj let je britským panovníkem Georgem V dekorován Řádem královny Viktorie a muzeum Madame Tussaunds vyrobí a vystaví v hlavní expozici jeho figurínu.

 
Jednotky Britského expedičního sboru v Africe ničí německé sklady západně od tanzánské Kilwy.

 

 

Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.

24.9a Gotha bombing raids over England
24.9a gotha-bombing
24.9a London after the raid
24.9b Avion_patria_n1
24.9b Cosme_renella
24.9c Laureatti_Giulio
24.9c Royal_Victorian_Order_in_Heraldry.svg

Rubrika 100 let Velké války, Zprávy | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.