1/72 F6F-3 Hellcat – Eduard weekend

10.6.2017 - 1 813 přečtení

7441_box

Další Hellcat na víkend od Eduardu, tentokrát jako F6F-3.

Kocúr z pekla znovu zasahuje

Roman Randalf Kresta

Model: F6F-3
Edice: Weekend
Materiál: Plast
Měřítko: 1/72
Výrobce, katalogové číslo: Eduard 7441

Hellcat a lá Eduard

Hellcat ve dvaasedmě od Eduardů je na scéně již od roku 2011 a za tu dobu bylo o něm napsáno hodně. Dnes máme na stole další variaci na toto téma, nicméně je vhodné si stavebnici lehce připomenout.

Obsah krabičky

V pevné krabičce s horním otevíráním najdeme 4 rámečky plastových dílů, z toho je jeden rámeček čirý. Doprovází je návod a obtisky.

Díly jsou vylisovány čistě, že se jedná o již starší model ani nepoznáte. Rámečky jsou řešeny jako multikit, čili některé díly najdeme ve více provedeních a je potřeba se držet návodu, abychom použili správné díly, např. kryty motoru.
Za připomínku stojí detailně vylisované hvězdice motoru a to včetně žebrování a zdvihátek, jednoduše a současně slušně zpracovaný interiér či vzorek na pneumatikách. Poněkud zamrzí lehká vtaženina před odtokovou hranou křídla.

Čiré díly jsou krásně průhledné a máme na výběr 2 překryty pro zavřenou i otevřenou kabinu.

Návod a obtisky

Návod je tradiční víkendový bez povídání v úvodu. Celková srozumitelnost je dobrá.

Obtisky z dílny Eduardu čítají dva aršíky a na první pohled nevykazují chyby. Mimo základního označení obsahují i přístroje na palubní desku a boční panely a upínací pásy, což je chvályhodný počin. Druhý aršík obsahuje popisky, které lze pořídit i samostatně.

Kamufláže

Již delší dobu se ve víkendové edici vyskytují dvě kamufláže.
F6F-3, LTJG Arthur Singer, VF-15, USS Essex, 24. – 25. říjen 1944

F6F-3, Lt. Lochridge, VF-38, Guadalcanal, konec roku 1943

Hodnocení

Tato stavebnice je mnohými modeláři považována za jednu z nejpovedenějších od Eduardu, co se týká snadné sestavitelnosti a rychlosti stavby. Tento weekend skutečně za víkend postavíte, ověřeno na lidech, jde to krásně od ruky. Přístroje a pásy v obtisku to ještě urychlují a ve finále máme do vitríny další zajímavý přírůstek.
A pro ty, kteří by naopak preferovali detaily a vylepšení, se nabízí nepřeberné množství doplňků a opravných setů. Zde malý krátký seznam...

Roman "Randalf" Kresta
MK Apolo Kopřivnice

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorek k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Náhledy do krabiček | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.