1/48 Doplňky pro JU 87 B-1 – Eduard

19.3.2017 - 1 504 přečtení

a07114_junker_ju-87b-1_stuka_3d_box

Další porce plechařiny na novou Štuku od Airfixu...

Nová bižuterie na Ju-87B-1 ve čtvrtce od Eduardů

Ivan Gruncl

Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. č.: 49800, 49801, FE800, EX536

EX536 1/48 Masky na Ju-87B-1

Masky, balené v klasickém "eduardím" pytlíku, nám pomohou kompletně vymaskovat všechny průhledné částí Štuky a koleček podvozků. Zvláště maskování kabiny je super, pokud byste si měli doma vyrobit zamaskování celého "skleníku" použijte raději tuto sadu, která významně ušetří čas. Procesem nás samozřejmě provede vložený návod.

FE800 1/48 Ju-87B-1 ZOOM

Z tohoto leptu vybavíte přístrojovou desku (barvenou) + doplňky na boční panely. Dále jsou zde nové čelní strany na vysílačku a závěsy na kabinu s muškami na kulomet zadního střelce - to znamená vše nejpodstatnější v interiéru. Sada zcela výjimečně neobsahuje poutací pásy, které jsou v samostatné sadě. Jestli je to krok správným směrem, nevím. Pro modeláře to znamená nákup další samostatné, byť drobné, sady navíc. Pokud si pořizujete modely stylem "vše k němu", každá takováto drobnost navíc se načítá.

49801 1/48 Lept pásů pro Ju-87B-1

Kompletní výbava pásů pro Ju-87B-1, provedení je vystínovaná barva. Vzhledem k tomu, o jak drobný leptík se jedná, si opravdu myslím, že pásy mohly být (byť ne provedené jako ocelové) součástí ZOOMu

49800 Lept na Ju 87 B-1 Interiér a exteriér

Tato plná sada obsahuje, jak je již tradicí, planžetu, která je součástí ZOOMu, ale navíc je v samostatné sadě doplněna výbavou na interiér a exteriér - konkrétně nábojové schránky, pedály pilota, dále schránky na vysílačku včetně držáků. Také zde naleznete lépe vybavené doplnění kabiny, včetně držáků a mušky pro střelce. V leptu je též kompletní oplechování pohyblivé části otočného dílu střelecké věže a zásobníků munice. Z exteriéru je doplnění závěsu výklopné vidlice, příčky na pumu, oplechování spodního okna. Též zde nalezneme nové ovládání směrových a výškových kormidel a doplnění do křídelních kulometů včetně nových deklů.


Suma Sumárum

Všechny sady jsou určitě obohacením modelu Ju-87. Samostatně prodávané pásy jsou diskutabilní. Jen doufám, že nás v budoucnu nečeká další rozdělení plechů třeba na samostatné palubky, detaily sedaček atd.

Ivan Gruncl

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorků k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.