1/72 – F-4 seatbelts grey STEEL – Eduard

14.3.2017 - 1 028 přečtení

eduard_logo

Ocelové poutací pásy pro Phantom II v podání obrnických podruhé

Pásy v šedé

Roman "Travis" Henych

Balení

73051_02

Název: F-4 seatbelts grey STEEL
Výrobce: Eduard M.A.
Měřítko: 1/72
Kat. č.: 73051

Po pásech na F-4 Phantom II v zelené barvě vydávají obrničtí stejnou sadu, ale tentokráte v šedé barvě. Pásy jsou dodávány ve standardním Eduardím sáčku dlouhého formátu. Na to, o jakou jde malou sadu by v pohodě stačil poloviční rozměr.

Plechy

Na malé planžetce naleznete pásy pro čtyři sedačky, tj. pro dva stroje. V sadě se bohužel nenachází ani jediný díl navíc, takže pokud se vám po oddělení z planžety povede něco ztratit, máte smůlu.

Návod

Jednostranný barevný návod názorně ukazuje kam s kterým dílem na sedačku.

Stavba

Pro zkoušku jsem vybral sedačky ze stavebnice firmy Hasegawa. Předem podotýkám, že katapultážní madla jsou na model doplněna ze ZOOMu. S pásy se pracuje excelentně, dle mého subjektivního názoru jde třeba natvarování pásů daleko lépe, než u pásů z klasických edích plechů. I při hodně divokém ohybu na pásech barva drží jako přibitá, ale samozřejmě, že úplně všechno nesnese. Pokud se budete hodně snažit, lze ji od plechu odloupnout.

Suma sumárum

Pásy jsou naprosto skvělou pomůckou, byť mají trochu schizofrenní filozofii. Pro někoho, kdo si koupí ZOOM nebo plnou sadu bude další investice do sólo sady, i když s komfortním doplňkem, asi zbytečností. Modelář, který „šlechtí“ jen nejviditelnější část zavřeného kokpitu – sedačku – zřejmě sáhne spíše po PUR odlitku. Z mého pohledu totiž do dokonalosti sady chybí pouze jediné – ostatní obvyklé vybavení sedačky v podobě zmíněných katapultážních madel. Tento detail by mne osobně přesvědčil ke koupi této sady.

Roman "Travis" Henych

Redakce ModelWebu děkuje výrobci Eduard M.A. za poskytnutí vzorků k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.