1/32 Doplňky pro F-4F od Revellu – Q-M-T

6.3.2017 - 1 750 přečtení

logo_Q-M-T

Firma Q-M-T vydala resinové doplňky na velkého Revellích Fanouše.

Q-M-T - vytuní vašeho velkého Fanouše od REVELLů

Daniel "Skřivan" Křivánek

Když vyšel náhled do bedny na F4F postěžoval si DeŠnek, že na tuto stavebnici nejsou žádné doplňky. Snad jen jedny plechy a železné upínací pásy od Eduardů. Co čert nechtěl najednou se u DeŠneka v mailu objevilo avízo, že firma Q-M-T vydala nějaký resin. A jak je u Šnečka zvykem, nelenil a vydané sady vytelefonoval a mi se teď na ně může podívat i zblízka ;)

První sadou jsou F.O.Dy

Na mé krabičce je název F.O.D. version I, F-4 Phantom, ale v krabičce jsem nalezl 3 verze, návod a dvě sady obtisků se čtyřmi varianty nápisu Remove Before Flight. U obtisků nalezneme poznámku Printed by Handl. Všechny tři sady jsou odlity velice pěkně, bez viditelných větších kazů. Na straně u trupu je i nápis Remove Before Flight, na který přijde výše zmínění obtisk

Verze 1:
Verze 2:
Verze 3:

Kola

Další sady jsou nezatížená kola pozdní a ranné verze. Každá krabička obsahuje kola hlavního podvozku, dvě kola příďového podvozku a masku na stříkání. Kola jsou odlita z buď šedého nebo bílého resinu. Odlity josu čistě bez kazů. Velice se mi líbí znázornění vzorku.

I když kola ve stavebnici mají docela slušné detaily, některé jim zkrátka chybí. Zcela chybí znázornění vzorku.

Další krabička s koly, jsou zatížená kola pozdní verze. Zda platí to stejné co jsem o kolech výše. Jen mi tu přijde, že bude muset trošku obrousit zatížení u kol předního podvozku.

Stavebnice obsahuje i zatížená kola. Platí to stejné co výše ;)

Tryska

A největčí krabičkou je Exhaust nozzles for LATE version, která obsahuje dvě kompletní výstupní trysky s planžetou leptů a návod na sestavení. Stačí jen odříznout nálitky a nabarvit a můžeme sestavovat.

Na mě nejvíce zapůsobil prstenec přídavného spalování - nádherná práce. Planžeta, která mě připadala velice tenká a kontrolní měření mi to potvrdilo, obsahuje kování pod hák, zámek, objímku a objímky k výstupní trysce. Tloušťka 0,09mm a plechy od Edíků 0,13mm.

Trochu mi v návodu chybí jaké použít barvy. Jaké použít barvy se inspirujeme návodem ve stavebnici, nebo z vlastní zkušenosti.

No tady snad není ani co řešit. Kdo bude mít se svým Fanoušem nějaké větší cíle, je tato sada samozřejmostí.

Závěr

Je velice potěšující, že firma Q-M-T vydala tyto doplňkové sady pro velkého Phantoma od Revellu. I když je to starší kousek je potěšující, že se najde firma, která vyrobí doplňky na vytunění i takovýchto stavebnic. Určitě můžu doporučit kola a výstupní trysky.

Daniel "Skřivan" Křivánek
MK Apolo Kopřivnice

Redakce ModelWebu děkuje firmě Q-M-T za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, Q-M-T, Revell | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.