1/12 K2-SO – Bandai

3.1.2017 - 3 041 přečtení

Bandai_Logo

V Hvězdných válkách nejsou jen R2-D2 a C-3PO...

"Udělám pro tebe cokoliv.
Cassian mi to přikázal..."

Vojtěch "novakow" Novák

Název: K2-SO
Měřítko: 1/12
Výrobce: Bandai
Kat. číslo: 0209433

Universum Hvězdných válek obsahuje spoustu zajímavých předloh přímo si říkajících o ztvárnění jako plastikový model. V současné době na tomto poli dominuje japonská firma Bandai, která již vyprodukovala množství modelů a figurek v nejrůznějších měřítcích. Nejnovějším přírůstkem do řady "dvanáctinových" figurek je droid K2-SO z posledního dílu této vesmírné ságy.

Trocha "historie"

Droidi série KX, produkovaní společností Arakyd Industries, sloužili v Imperiální armádě během Galaktické občanské války. Do této řady náležel i velice osobitý K2-SO, přeprogramovaný pro spolupráci s Rebely, který se zúčastnil mise k získání plánů Hvězdy smrti popsané ve filmu Rogue One: Star Wars Story.

Pohled do krabičky

Krabice obvyklého designu obsahuje čtyři plastikové rámečky a dvojici aršíků s "markingem" - samolepící a "klasické" obtisky.

Rámeček A je složen z několika částí různých barev plastiku, včetně čirého. Model je koncipován tak, že ho je možné složit bez použití lepidla a v podstatě i barev. Ze starších stavebnic SW figurek této firmy mám vyzkoušeno, že lícování je nadprůměrné, nicméně pokud uplatníme "přísná" měřítka našeho koníčku, tak se vzhledem k nutnému dělení dílů mírnému tmelení nevyhneme.

Vše je vylisováno na vysoké úrovni - s ostrými detaily, bez přesazení polovin formy, s neznatelnou stopou po styku forem a s minimem zanedbatelných propadlin.

Druhý rámeček je již "klasicky" jednobarevný, výrobce zde ve velké míře využívá vícedílných forem. Kvalitativně je na stejné úrovni jako předchozí.

Dva rámečky s díly doplňuje "univerzální" podstavec dodávaný k SW figurkám od Bandai a rámeček s gumovými kroužky do kloubů, které zajišťují pohyblivost.

Barevné detaily a "marking" můžeme použít buď samolepící, nebo z obtisků. Obtisky jsou prosty přesazení, nicméně na tmavých barvách je patrný rastr. Stejně si myslím, že většina z nás použije maximálně znak Impéria a zbytek nastříká.

Návod je celý v "rozsypaném čaji" nicméně ilustrace jsou k sestavení dostatečně názorné.

Závěr

Pokud jste fanoušek Hvězdných válek a nebo si chcete postavit něco méně vídaného, tak K2-SO je jasná volba…

Vojtěch "novakow" Novák,
KPM Znojmo

Rubrika Bandai, Figurky 1:12, Sci-fi | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.