1/48 Žebříky pro F-104 a F-4 – PlusModel

8.11.2016 - 2 096 přečtení

Plus model

Stáli jste někdy vedle stíhacího letadla? Nepřemyšleli jste, jak se tam ten pilot dostane? Odpovědí je Vám doplněk od firmy PlusModel - žebříky pro F-104 a F-4...

Po žebříku až do nebes...

Petr 'DeSnek' Pastera

Úvodem

Vždy na leteckých dnech obdivuji stroje, hlavně ty stíhací, ale málokdy vidím, jak se pilot vlastně dostane do své kanceláře. Jednou v Pardubicích jsem měl to štěstí a nahlédnul ze žebříku do kokpitu Gripena. Úžasný to zážitek. Ale jak jsme na tom s modely?

Firma PlusModel přišla s malými doplňky - lisovanými žebříky pro stíhačky F-4 a F-104. Tak jsem si je zkusil slepit.

Obsah krabiček

V malých krabičkách s bočním otvíráním naleznete po jednom rámečku s výlisky. Dílů je pramálo, asi tak na jeden večer. Návody jsou na zadní straně krabiček.

Ale již při prvním porovnání výlisků a návodu přijdete na to, že Vám firma PlusModel v případě žebříku F-4 ušetřila práci. Šprušle žebříku jsou součástí jednoho výlisku a nemusíte se obávat složitého sestavování a dodržování geometrie.

Zato žebřík F-104 Vám dá poněkud víc zabrat. Stupačky jsou řešeny jako samostatné díly. Ale ani to není nepřekonatelný problém. Věřte mi.

Chvilka začišťování a lepení s pinzetou a máte žebře připraveny na základní surf.

Daleko větší problém jsem měl s deklarovanou žlutou... no jako vždy. Každý to přeci zná, jak špatně žlutá kryje. Ale po dvojitém nástřiku je to docela slušné.

Poslední úpravou je zaolejování...

Závěrem

Co dodat? Jedině abych měl již jak F-104 tak F-4 hotovou a žebříky k nim mohl postavit. Rozhodně letadlo, které je na zemi a nemá žebřík vedle otevřeného kokpitu, vypadá poněkud divně, nebo ne?

Petr "DeSnek" Pastera

Redakce ModelWebu děkuje firmě PlusModel za poskytnutí vzorků pro recenzi.

Rubrika Dioráma - 1:48, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, PlusModel | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.