1/72 – Sovětské kanystry – RES-IM

3.11.2016 - 2 570 přečtení

logo-resim

Firma RES-IM nachystala pro milovníky dioramat další malý velký detail...

Bez benálu to nejde...

Michal Vyparina

Úvodem

DSCN3424

Název: Soviet WWII cans
Výrobce: RES-IM
Měřítko: 1/72
Kat.č.: 71002

Firma RES-IM nachystala pro modeláře odlévané kanystry užívané sovětskou armádou v době 2. světové války. V balení naleznete 3 kusy vyrobené ze světle-šedožlutého resinu. Ty jsou k nálitku připevněny spodní stranou.

Podíváme-li se podrobně na výrobek, zjistíme, že  si výrobce  dal práci, aby jeho produkt byl na špičkové úrovni a modeláře čekalo jen příjemné překvapení. Na povrchu modelu se nenachází bublinky ani jiné nectnosti spojené s výrobou resinových doplňků.

Lehounký otřep jsem měl na jednom ze tří kanystrů, ale k odstranění stačí slabé projetí skalpelem. Dělící rovinu formy budete hledat marně.

Stavba

DSCN3441 hrubší povrch je úmyslně pro potřeby opotřebení

Kanystry jsem zbavil nálitku. V místě řezu jsem sbrousil stopy po pilce. Zbavil jsem se lehkého otřepu na madle jednoho kanystru, na dvou dalších nebyl. Následovalo odmaštění povrchu technickým lihem, stříknutí plničem ve spreji.

Po zaschnutí jsem kanystry foukl stříbrnou barvou a lakem. Pokračoval jsem barvením kamuflážní tmavě zelenou barvou užívanou sovětskou armádou.

Po zaschnutí barvy jsem párátkem na několika místech naznačil poškrábaní povrchu kanystru jeho užíváním. Přelakoval jsem lesklým lakem, napustil spáry a stříkl matným lakem.

Poslední modelářskou akcí bylo naznačení stop po vyteklém palivu.

Závěr

DSCN3448

Modelář dostane do svých rukou krásný doplněk k modelům sovětské techniky, kterým může oživit dioráma, či může posloužit jako náklad pro automobily a nebo jím může nahradit kanystry na terénních vozech sovětské armády (Gaz 67, Willys Jeep, ...).

Michal Vyparina

Redakce Modelwebu děkuje firmě RES-IM za poskytnutí vzorku k recenzi. Já děkuji své ženě za korekturu...

Rubrika Dioráma - 1:72, Dioráma - Doplňky, RES-IM, Technika - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.