1/32 – Pegaso Models – Francesco Baracca

2.8.2016 - 3 532 přečtení

pegaso models

Italský švihák nejen k letadlu.......

Italské eso es v resinovém provedení....

Libor "Hellboy" Mužík

Úvodem

Výrobce Pegaso Models patří k nejvýznamnější výrobcům figurek. V jeho nabídce najdeme výrobky všech možných tématických řad, velikostí figur ale i naprosto unikátní šachové figurky. Výrobky jsou odlévány buď tradičně z cínu, nebo z resinu.  Ani takto významný výrobce nemohl nereflektovat zvýšený zájem o letouny Velké války a tak můžeme v jeho nabídce najít například i nejlepší a nejznámější eso Velké války Manfreda von Richthofena. Nebyl by to však italský výrobce, aby zapomněl na nejlepšího italského pilota Francesca Baraccu. Na toho se podíváme detailněji.

Kvalita odlitků

Figurka se skládá ze čtyř odlitků pilota a kulatého podstavce. Odlitky jsou bezchybné, zcela prosty bublinek a velkých přesahů, na drobné začištění před sestavením nám bude stačit zaškrábnutí skalpelem a následné přeleštění smirkovým papírem.

Celkový pohled na figurku

Proporce figurky jsou odpovídající lidskému tělu, postoj je přirozený. Odpovídá asi nejznámější fotografii této ikony italského letectva.

Baracca

Závěrem

Figurka Francesca Baraccy může být oživením modelu letounu Spad v italských barvách, ale i námětem pro samostatné minidioráma.

Libor "Hellboy" Mužík

Rubrika Figurky, Novinky, Pegaso Models | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.