1/350 Doplňky pro IJN Kagero – Eduard

11.6.2016 - 1 936 přečtení

eduard_logo

...Hmmmmm na první pohled vypadají tyhle plechy dost dobře, tenké linky jednotlivých dílů, detaily, které se většinou přehlíží a vzorové zpracování. Právě jsem rozbalil novinku od firmy Eduard a to jejich dvě sady na torpédoborec Kagero, který před nedávnem vydala firma Tamyia...

IJN KIJI od firmy A.B.&K Models

Zdeněk Krčmář

Úvodem

...Právě jsem rozbalil novinku od firmy Eduard a to jejich dvě sady na torpédoborec Kagero, který před nedávnem vydala firma Tamyia. Myslím, že plechy budou pasovat i na dřívější model IJN Yukikaze této firmy. A možná i některé na model od Hasegawy, na který žádný z tuzemských výrobců nereagoval, pokud pominu verzi 1940 a firmu Eduard.

Jak jsme si již od Eduardu zvykli i tentokrát set rozdělil do dvou částí. Jako první beru do rukou tu s nižším katalogovým číslem tedy...

53 161

Zde najdeme hlavně zábradlí na kompletní trup, velmi povedený zásobník na miny, bočnice skladu torpéd doplňky na záchranné čluny, dveře a hromadu dalších malých dílů. To vše najdeme na jedné planžetě.

53 162

Na stejnou velikost planžety rozdělili konstruktéři leptu doplňky hlavně na torpédovou věž. Tuto můžeme doplnit o úchyty, ochozy, okýnka a dveře. Komíny doplníme o ochozy a hlavy. Ze setu sestavíme dvojčata protiletadlových zbraní , leptanými díly nahradíme držáky záchranných člunů, a ještě zbylo místo na pár drobných dílů.

Závěrem

Návod a obal obou setů je klasického formátu, na který jsme si u této firmy již zvykli. Foto použitých leptů na modelu jsem převzal z internetových stránek výrobce.

Zdeněk Krčmář

Redakce Model Webu děkuje firmě Eduard za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika Eduard, Lodě - 1:350, Lodě - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.