1/35 Plastové sudy (Plastic barrels) – PlusModel

3.2.2016 - 2 623 přečtení

01

Pro příznivce moderní techniky vydala firma PlusModel před časem sadu plastových sudů v měřítku 1/35.

Máte již sud do kánoe!!!

Petr "Chmell" Chmelík

Název: Plastic barrels
Měřítko: 1/35
Výrobce: PlusModel
Kat. číslo: 466

Před lety jsem se intenzivně zabýval moderní bojovou technikou a na fotografiích si dost často všiml právě plastových sudů. Jeden základní typ jsem si dokonce nakreslil v CADu a chtěl si jej nechat vysoustružit a následně odlít. Nestalo se tak a plastové sudy vydalo od té doby několik firem. Tou poslední je česká firma PlusModel.

Balení je ve standartní krabičce firmy a uvnitř nalezneme 12 polyuretanových dílů, leptaný a obtiskový aršík. Vše je ještě zabaleno v pytlíku a bublinkové fólii.

Polyuretanové díly

Dílů je celkem dvanáct a znázorňují tři druhy sudů. Výběr předloh je velmi dobrý neb se jedná o tři nejpoužívanější typy barelů současnosti. Všechny díly jsou odlity bez chyb, jen na dvou velkých sudech je na víku vada, která vznikla nejspíše poškozením gumové formy. Naštěstí "otřep" vystupuje nad povrch a proto jeho odstranění nebude nikterak problematické.

Leptané díly

Výrobek obsahuje také leptané díly. Ty znázorňují ucha sudů a jsou vyleptány bezchybně. Na výběr máme dokonce ze dvou variant.

Obtisky

Překvapením je určitě obtiskový aršík. Ten obsahuje pět druhů výstražných znaků vždy po čtyřech kusech. Soutisk a ostrost znaků je prvotřídní.

Závěr

Prvotřídně zpracovaný doplněk do diorámat moderní techniky. Firma PlusModel znovu ukázala, že má neobvyklé nápady a perfektní zpracování výrobků.

Petr 'Chmell' Chmelík
KPM Plzeň

Redakce ModelWebu děkuje firmě PlusModel za vzorek k recenzi.

Rubrika Dioráma - 1:35, Dioráma - Doplňky, PlusModel | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.