1/48 Missile R-77 “AA-12 Adder” – L Decals Studio

22.11.2015 - 2 547 přečtení

AA-12

L decals studio nachystalo pro nás ruskou protiletadlovou řízenou střelu středního až velkého dosahu R-77 Vympel (v kodu NATO AA-12 Adder).

AMRAAMski!
Pojmenovali R-77 "amíci" když ji poprvé uviděli.

Michal "Turboduck" Sudek

Název: Missile R-77 "AA-12 Adder"
Měřítko: 1/48
Výrobce: L Decals Studio
Kat. číslo: LDSA 4803

Úvod

Pod značkou L Decals Studio je pro nás připraveno několik přebalů různých typů ruských leteckých raket. Sady obsahují vždy dva kusy raket a obtisky popisků a návod. Zde vám představuji sadu druhou s protiletadlovou řízenou střelou středního až velkého dosahu R-77 Vympel.

O historii a konstrukci střel se více dočtete na stránce RUSLET pana Horáka.

Náhled do krabice

V plastovém pytlíku nalezneme dvě rakety v rámečcích, malý aršík obtisků s popisky a jednostránkový stavební návod, spíše tedy kamuflážní schéma.

Rakety jsou dílem firmy AMK. Jsou vylisovány z několikadílné formy. Těleso rakety se stabilizačními plochami je z jednoho kusu a ovládací křídélka dolepíme zvlášť.

Rakety mají perfektní detaily. Dělící roviny forem jsou skoro nepatrné, vtoky malé a stopy po vyhazovačích nebudou po přilepení závěsníků a jejich adaptérů vidět.

Při oddělování zadní části dejte pozor na ulomení křidélek. Já napoprvé štípnul a málem upadlo, tak pozor... Také se zde otvírá prostor pro výrobce leptů, udělat leptané řídící plochy "rošty".

Rakety jsem vyštípnul, lehce začistil. Nastříkal bílým Tamiya surfem a pak bílou Gunze H. Ovládací plochy nabarvíme odstínem ocelovým.

Obtisky jsou dle velikosti čitelné a v azbuce. Pracuje se s nimi dobře. Nepoužil jsem žádné usazovací vodičky.

Závěr

Nechci se opakovat ale musím, pěkné a cenově zajímavé doplňky ruské techniky. Co vím, tak je zatím edice raket limitovaná, tak si pospěšte...

Michal "Turboduck" Sudek

Redakce ModelWebu děkuje firmě L decals studio za poskytnutí vzorku pro recenzi.

Rubrika L Decals Studio, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.