1/32 Instrument panel pro Me 109 G – Yahu Models

13.10.2015 - 2 717 přečtení

Fotka 001

Palubní deska pro obří měřítko od Polské firmy Yahu Models.

Lepší či horší než náš rytíř z Obrnic?

Jaroslav Supík

Model: Instrument panel Me 109 G
Výrobce: Yahu Model
Měřítko: 1/32
Kat. c.: YMA3203

Obsah

V igelitovém opakovaně uzavíratelném pytlíku s papírovou manžetou nalezneme další dva menší pytlíky s leptanými díly a přiložený návod, který má za úkol nám ukázat kam jednotlivé díly patří. Jeho druhým úkolem je nás upozornit, jak máme palubní desku oříznout dle stavebnice, do které ji hodláme nainstalovat.

Sestavení je snadné, jen je třeba počítat s tím, že materiál je hrubší než jsme zvykli u leptu od Eduardu.

Po sestavení jsem zkusil některé budíky zasklít, ale spíše to bylo ke škodě jak si můžete všimnout, protože povrch budíku tak, jak jej má výrobce, vypadá mnohem přirozenější.

Akorát za odlouplou barvu v oblastech označených červenými kroužky, můžou moje dcery které mi řádily na stole a tím pádem názorně předvedly, že barva není pancíř.

Promáčknutí označené černou šípkou je již od výrobce.

Nevím zda jde o závadu pouze na mém kusu nebo to tak sekají zaměstnanci standardně. Dílek označený červenohnědou šipkou je nejlepší ohnout přes kulatinu o průměru 1,5 mm. Díl označený modrou šipkou bude nejlepší ohýbat na ohýbačce s výklopným ramenem, protože na standardní ohýbačce, při tvrdosti a hrubosti materiálu jsem měl problém jej vůbec podebrat čepeli lámacího nože, s jehož pomoci normálně ohýbám lepty jiných výrobců.

A na závěr srovnáni s palubní deskou od Eduardu a přikládám fotku palubní desky originálu, kterou jsem kdysi stáhl na nějakých internetových stránkách.

Závěr

Můj názor je takový, že v modelu bude tento výrobek vypadat mnohém lépe než palubní deska od Eduardu, i když není tolik členitá.

Jaroslav Supík


Redakce ModelWebu děkuje firmě Yahu Models za poskytnutí vzorku k recenzi.


Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, YAHU Models | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.