1/32 LMG08 Muzzles (ústí hlavní a tlumiče plamenů) – TaurusModels

22.7.2015 - 2 505 přečtení

title

Německá ústí hlavní podruhé a definitivně.

Aby plamen neoslňoval.

Libor "Hellboy" Mužík

Typ kulometu: LMG 08 a LMG  08/15
Výrobce: Taurus Models
Měřítko: 1/32
Kat. číslo: D3221/D3222/D3223

Úvodem

Říká se že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. My se o to však tak trochu pokusíme, abychom si doplnili řadu výrobků od Taurusmodels do ucelené série. O co konkrétně se jedná? O koncovky hlavní s tlumiči plamenů které jsme recenzovali před časem zde.  Nabídka se rozrostla o ještě jeden typ koncovek, a tak aby nebyl zmatek uděláme společné srovnání všech třech výrobků.

Nejdříve se podívejte na několik fotografií skutečných kulometů. Na některých počátečních sériích leteckých kulometů byly hlavně kulometů zcela bez  tlumičů, maximálně uchycená k chladiči převlečnou matkou, později se používaly klasické koncovky, z pozemních variant. A s vývojem leteckého typu LMG 08/15 došlo na konické koncovky, které najdeme na většině německých letounech pozdějších období Velké války.

Pohled na odlitky

Balení odlitků je již tradiční pro výrobce, uzavíratelné pytlíky zpevněné uvnitř návodem na tuhém papíře zelené barvy, z vnějšku pojištěným nasvorkovaným vnějším krytem s označením výrobku a jeho fotografií.

Ústí kulometů bez tlumiče plamene
Ústí kulometů s původním pozemním tlumičem plamenů
Ústí kulometů verze 08/15

Všechny odlitky jsou jak je už tradicí u výrobce naprosto bez kazů, dělících rovin a bublinek. Ke každému typu máme k dispozici jednu koncovku navíc, což může být při jejich velikosti prospěšné, jejich případné hledání na podlaze pracovny může být totiž mnohdy neúspěšné a rezerva se vždy hodí.

Závěr

Co napsat na závěr jiného než vzkaz pro stejně postižené modeláře? Kupujte dokud jsou!!!

Libor "Hellboy" Mužík
chmelnice.org

Redakce ModelWebu děkuje firmě Taurus models za vzorek poskytnutý pro účely recenze. Tyto výrobky zakoupíte v internetovém obchodě  Nordland Models.

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, TaurusModels | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.