1/32 – Propeller Hub – TaurusModels

15.5.2015 - 2 324 přečtení

title

Další z návykových detailů a opět na britské chmelnice!

Vrtule, vrtule hejbej se.

Libor "Hellboy" Mužík

Název: Propeller Hub and Backplate (for Sopwith Snipe and Camel)
Výrobce: Taurus Models
Měřítko: 1/32
Kat. číslo: D3226

Úvodem

Aby se vrtule mohla točit musí být upevněna na hřídeli motoru. Pokud však máme  na ocelovou hřídel připevnit  vrtuli dřevěnou, nelze ji jen upevnit jedním šroubem na centrální otvor, to by dřevo kroutící moment zřejmě neustálo. Proto se na letounech s dřevěnou vrtulí tato upevňuje přes několik šroubů dvěma přírubami.

Na většině modelů bývá tento detail, který je na vrtuli dobře viditelný, díly technologii lisování poněkud neostrý. Náprava znamená nahradit přírubu novou, nejlépe leptanou, a upínací šrouby nalepit nejlépe resinové. Nebo můžeme použít nový odlitek od TaurusModels.

Obal a celkový pohled na výrobek

Oba odlitky (rubový i lícový) jsou baleny v tradičním zavíracím pytlíčku s vnitřkem i obalovým štítkem zelené barvy. Součástí každého výrobku je jednoduchý návod ukazující složení zařízení a jeho barevný popis.

Samotné odlitky jsou, jak je již u výrobků TaurusModels tradicí naprosto bezchybně odlité,  bez jakýchkoliv kazů či bublinek.

Pro porovnání se podívejte na unašeč na vrtuli vylisovaného z plastu a detailní odlitky.

Závěr

Opět se jedná o sice na první pohled zanedbatelný detail, který však se na modelů stává nepřehlédnutelným svým perfektním zpracováním, a ušetří mnoho práce jak při barvení vrtule a unašeče v jednom plastovém dílu, tak i  klasickou výrobou z leptaného dílu a jednotlivých resinových šroubů.
Všem podobně posedlým "chmelničářům" ale nejen jim můžu tento detail doporučit.

Libor "Hellboy" Mužík
chmelnice.org

Redakce ModelWebu děkuje firmě Taurus models za vzorek poskytnutý pro účely recenze. Tyto výrobky zakoupíte v internetovém obchodě  Nordland Models.

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, Novinky, TaurusModels | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.