Vyrážečky firmy Suder Tools

11.12.2014 - 5 485 přečtení

FotkaII 001

Firma Suder Tools nabízí mimo jiné i vyrážečky.

Potřebujete (si) vyrazit?
Pořiďte si vyrážečku.

Jaroslav Supík


Model: Vyrážečka 1 Vyrážečka 2
Výrobce: Suder Tools Suder Tools
Kat. c.: ST 001 ST 002


Popis

V obyčejné papírové krabičce nalezneme ve dvou sáčcích veškeré inštrumenty.

  • Set Vyrážečka 1 obsahuje razidla o průměrech (mm): 0,6 0,8 1,0 1,2 1,4 1,6 1,8 2,0 2,5 3,0 3,5 4,0.
  • Set Vyrážečka 2 obsahuje razidla o průměrech (mm): 0,5 0,7 0,9 1,1 1,3 1,5 1,7 1,9 2,1 2,2 2,3 2,4.

Tělo vyrážečky je složeno ze dvou dílu, tj kovového podstavce a plexi vrchu. Díky této kombinaci si můžeme zvolit, kde přesně vyrazíme otvor, což můžeme využít například při tvorbě vlastních palubních desek, či vyrážení odlehčovacích otvoru do (nejenom) vlastnoručně vyrobených konstrukcí.


Bohužel k úplné dokonalosti sady chybí značení velikosti vyrážecích kolíku, pro rychlejší výběr. Takto budeme muset nejdříve vhodný průměr pomoci odzkoušení nalézt a nedej bože, pokud se nám promíchají obě sady.


Zde si budeme muset pomoci sami, třeba nalepením nálepky s číslem, či namalováním pomocí barvy, nebo rovnou číslo průměru do rukojeti vyškrabat či vyrazit, přičemž poslední uvedená úprava je trvalejšího rázu.


Ale můžeme doufat, že výrobce na tom zapracuje a ještě to značení doladí.


Při zkouškách jsem zjistil, že otvor je dobré prorazit hned na první pokus, protože, jinak nebude mít čisté okraje.


Dále je dobré mít přípravek na prkénku a to mít položené nejlépe na zemí, pokud tedy nemáte bytelný stůl, ale papírovou náhražku z Ikea, byť se tváři sebemasivněji.


Závěr

Až na nedořešené označení průměru na razičích, si myslím, že tato sada splňuje to co od takové sady očekávame.


Při diskuzi s výrobcem padla zmiňka, že by časem vydal i razníky šestihranů což by (nejenom) bojovkáři určitě uvítali. Tak jsem zvědav.


Jaroslav Supík


Redakce ModelWebu děkuje firmě Suder Tools za poskytnutí vzorků k recenzi.


Rubrika Nástroje, pomůcky, Suder Tools | 7 komentářů

Komentáře

7 odpovědí k článku “Vyrážečky firmy Suder Tools”

  1. Jaroslav "Sheya" Šebek napsal:

    Určitě užitečná pomůcka. Rozlišení průměrů by asi vyřešila destička s předvrtanými a popsanými otvory. Trochu mě ale zarazila cena - 1070,-Kč za jednu sadu...

  2. Ppitis napsal:

    Cena?.
    momentálně nabízím vánoční slevu,při koupí jedné vyrážečky je cena 856 kč,při koupí např. obou verzi zaplatíte za obě místo 2140 kč,pouze 1540 kč.

  3. Jaroslav "Sheya" Šebek napsal:

    Přiznávám, že jsem si dosud vyrážečky nekupoval. Nemám tedy ponětí, jak se ceny vyrážeček pohybují. Možná je srovnatelná s jinými nebo dokonce i levnější, nevím. Byla to z mé strany asi nešťasná formulace, prostě mě jen zaskočila cena. Omlouvám se tedy za laický názor, byl to jen okamžitý údiv.

  4. Ppitis napsal:

    Není třeba se omlouvat.Každý názor je dobrý a cení se.

  5. Jirka "Jirkun" Kunčík napsal:

    Z jakého materiálu je matrice(ta spodní deska) vyrážečky a vodící deska(průhledná)? Viděl jsem vyrážečku podobné konstrukce a u té vodící deska nedokázala vést razník vždy kolmo, takže ten pak škrábal a zvětšoval střižný otvor v matrici(byla z duralu).Dík za odpověď.

  6. Jaroslav 'J.T.C.' Supík napsal:

    Vodicí průhledná deska je z plexiskla a matrice je z duralu. Je pravda, že ocelová by byla lepší, ale ta váha by taky byla jinde. Mi osobně přišlo, že vedení z plexi je dostatečně hrubé aby zamezilo takovým výchylkám, ovšem za podmínky, že hrot raznice před úderem vždy bude spočívat na vyrážené destičce a ne jen nasunut do otvoru.
    Ovšem toto prokáže až dlouhodobější testování a na takové testy nemám laborátoř a ani bořiče mýtu :)

  7. Ppitis napsal:

    Jen to trochu budu specifikovat,spodní díl je slitina duralu,horní díl je plný polykarbonát (lexan,makrolon),e-shop funguje krátce ovšem ještě před spuštěním jsem prodával své výrobky u jiných prodejců (oni to prodávali pod svými jmény) a musím říct,ač nevím přesný počet,tak prodalo se již přes 200 ks a zatím bez jediné reklamace.

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.