1/48 – U.S. Scooter with crew od plusmodelu

20.11.2014 - 2 729 přečtení

01

Pozemní technika jako doplněk leteckých diorámat je často na okraji zájmu modelářských firem. Světlou výjimkou je firma plusmodel.

Letištní tříkolka

Petr "Chmell" Chmelík

AL4027 – U.S. Scooter with crew

Výrobou letištní techniky se moc modelářských firem nezabývá a tak mi potěšil počin firmy plusmodel, která vydala model amerického skútru i s dvojicí figurek. Veškerý obsah je balené do blistru a v balení nechybí krom polyuretanových dílů i díly leptané, obtiskový aršík a samozřejmě stavební návod.

Jak již bylo psáno, figurky jsou dvě. První představuje slečnu, která obsluhuje toto vozítko a tou druhou je samotný pilot. Toho si můžete koupit také samostatně pod názvem "Pilot F4F Wildcat" (AL4034).

Pilot se skládá z vlastní figurky a padáku. Slečna pak má oddělenou pravou ruku. Což nám pomůže při hledání té správné polohy úchopu řídítek.

Obě figurky jsou odlity prvotřídně bez sebemenších vad.

Samotný skútr se skládá z jedenácti polyuretanových dílů. Znovu je vše odlito velmi pěkně, ale přeci jen jsem na některých dílech nalezl pár bublinek.

Další součástí stavebnice je pak nevelký leptaný aršík. Ten obsahuje nárazník, zástěrky, pedály a spousty dalších drobností. Leptání nejspíše provedla firma Hauler a kvalita je velmi dobrá.

Obtiskový aršík obsahuje zbarvení pro dva stroje. Bohužel krom jediné fotografie se mi nepovedlo sehnat bližší informace o tomto stroji a případném zbarvení.

Poslední součástí stavebnice je pak stavební návod. Ten nám přehledně zobrazuje umístění všech dílů a zbarvení dvou strojů.

Závěr

Velmi zajímavý doplněk k americkým letounům z druhé světové války. Bohužel sehnat podklady na tento stroj od firmy Cushman se mi až na jedinou fotografii nepovedlo.

O dalších skútrech v měřítku 1/48 si můžete přečíst v recenzi Vojty "novakow" Nováka zde na ModelWebu.

Petr 'Chmell' Chmelík, KPM Plzeň

Redakce ModelWebu děkuje firmě Plusmodel za vzorek k recenzi.

Rubrika Dioráma - 1:48, PlusModel, Technika - 1:48 | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.