Web HKPM Prostějov v novém kabátě

1.11.2014 - 4 017 přečtení

hkpm-pv

Již delší dobu jsme na pravidelných klubových schůzkách probírali, jak víc zapojit naše členy do fungování klubu a zároveň i vyřešit co nejrychlejší aktualizaci informací na klubovém webu. Fotky ze soutěže zveřejněné měsíc, dva po akci jsou opravdu trochu jako přijít s křížkem po funuse...

Web HKPM Prostějov v novém kabátě

Jirka Látal

Prvotní úvaha směřovala k vytvoření fotogalerie, kam by mohli jednotliví členové přímo posílat své fotky bez mezičlánku někoho, kdo by fotky probral, roztřídil, upravil, vytvořil galerii, nahrál na web a vytvořil potřebné odkazy. To vše záviselo na volném čase jednoho člověka, a přiznejme si, ne vždy máte čas tehdy, kdy to ostatní potřebují. Po poradách mezi lidmi, kteří si s webem rozumí o dost víc, jak já, jsme se dobrali k řešení, které se již osvědčilo na spoustě webů a blogů a na jehož systému jede právě i Modelweb.

Požádal jsem o rady Petra "DeSneka" z Modelwebu a ten mi ochotně nabídl pomoc, za což mu náleží můj upřímný dík. Nainstaloval jsem redakční systém WordPress, Petr mi pomohl s nastavením a poradil osvědčené pluginy, které na webu využijeme a začal jsem postupně tvořit novou podobu stránek.

Tři týdny jsem spolu se dvěma dalšími kamarády, kteří se tak stali prvními oficiálními spolupracovníky webu, na neveřejné adrese vytvářel nový vzhled stránek, nové rubriky, psali jsme první příspěvky a spolu s náčelníkem sestavili skupinu lidí, které jsme dali honosný název „Redakční rada“ a vymysleli prvotní pravidla pro příspěvky. Já jsem se demokraticky samozvaně pasoval do funkce admina a spolu s (zatím) trojicí šéfredaktorů budeme rozhodovat o zveřejnění článků, komentářů, zařazení do jednotlivých rubrik, zkrátka vykonávat cenzuru :-D

Těsně před říjnovou klubovou schůzkou byly stránky v takové podobě, že již šlo s nimi vyjít na veřejnost. V pátek 24. října, těsně před schůzkou, se udělala poslední úprava, kdy na startovací stránku klubového webu www.hkpm.cz se vložilo automatické přesměrování a odstranily se věci vztahující se ke staré verzi stránek a nové stránky vstoupily do života. Původní stránky zůstaly funkční a jejich obsah bude i nadále dostupný z odkazu na novém webu, takže o nic z toho, co se tam nacházelo, nikdo nepřijde. Jen aktualizovány a doplňovány nebudou, stejně jako většina starších věcí nebude přesouvána na nový web.

Podoba stránek se bude postupně dolaďovat tak, jak budeme přicházet na to, co by bylo dobré doplnit, změnit, upravit… Hodně bude záležet na zájmu všech ostatních, jak moc se budou snažit přispět k aktualizaci webu a zda nezůstane, jak bývá v těchto končinách často zvykem, po počáteční euforii nakonec vše na několika málo jedincích a ostatní se jen "povezou".

Spolupracovníkem se může stát kdokoliv, kdo bude mít pocit, že by mohl zpestřit a obohatit obsah stránek, členství v prostějovském klubu není podmínkou, klidně to může být náš fanda a příznivec z kteréhokoliv místa na zeměkouli.

Stránky jsou spuštěny, fungují a další jejich osud už je v rukou všech, kteří budu či nebudou mít zájem spolupracovat. Minimálně jedna věc jejich puštěním odpadla, už nebudou na klubových schůzích slyšet kritické hlasy na adresu neaktuálnosti informací na webu. Tak nám držte palce…

Na závěr ještě jednou děkuji Petrovi za jeho pomoc a cenné rady, díky jimž se podařilo v krátké době novou podobu naší klubové prezentace rozjet a dostat do podoby, se kterou už můžeme ven na světlo.

Jirka Látal
HKPM Prostějov

Rubrika Zajímavé WWW stránky, Zprávy | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.