1/32 Priming Cups for Mercedes D.III – Taurus Models

15.10.2014 - 3 181 přečtení

title

Je libo upustit či natlakovat?

... aneb

... před pár lety jsme ani nevěděli, že je potřebujeme. Dnes se bez nich neobejdeme. O čem je že řeč?

Uvolněte se prosím,
máme tu ventily pro naše motory...

Libor "Hellboy" Mužík

Výrobce: Taurus Models
Měřítko: 1/32
Kat. číslo: D3219

O čem, že to je řeč ???

No o detailu, o kterém ještě před pár lety modeláři ani vlastně pořádně nevěděli, a tím jsou vypouštěcí ventily na válcích motorů. Na mnohých fotografiích byly sice otvory v pláštích válců či v různých potrubích, ale ve většině případů byly prázdné. Zaviněno to bylo pravděpodobně tím, že se mosazné ventily "hodily" pro jiné účely a zařízení a tím pádem se z nefunkčních motorů "kanibalizovaly. Se současnou vlnou zájmu o techniku Velké války a s ní souvisejícími replikami, či opravami původních motorů, se začaly i ventily postupně dostávat na svá původní místa.

A tím pádem nastal problém pro modeláře. Co s tímto novým detailem? Ignorovat ho? Pokusit se o jeho výrobu vlastními silami? Naštěstí mám na pomoc přichází jako vždy výrobce doplňků TaurusModels.

Obal a celkový vzhled

Je pro doplňkovou sadu této velikosti a tohoto výrobce typický, jedná se o uzavírací pytlíček, vypodložený návodem na silnějším zeleném papíře, který zároveň plní ochranou funkci jako zpevňující prvek.

Návod

Na kartonovém papíře, tvořícím zároveň zpevnění obalu, nacházíme rozkreslené díly s jejich popisem a doporučené zbarvení.

Resinové odlitky

Odlitky jsou, jak je již dobrou tradicí výrobce odlity naprosto bezchybně a zcela ostře, nedolitky nebo přesahy by jste také hledali marně. Celý ventil se skládá ze čtyř dílu kdy dva tvoří vlastní tělo ventilu, dalšími dvěma díly jsou záslepky

Na závěr pár fotografií sestavených ventilů.

Závěr

Ventily nejsou určeny jen pro motor Mercedes D.III, ale můžeme je podle podkladů doplnit i na ostatní motory německé produkce.

Ventily představují excelentní detail, který vaše modelové motory přiblíží zase o kousek blíž k realitě, a té není nikdy dost...

Libor "Hellboy" Mužík, chmelnice.org

Redakce ModelWebu děkuje firmě Taurus models za vzorek poskytnutý pro účely recenze. Tyto výrobky můžete zakoupit v E-shopu NordlandModels.

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, TaurusModels | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.