1/48 Masky pro Mi-2 od RBF Models

8.10.2014 - 3 330 přečtení

rbf-models-600

Něco nového na modelářském trhu aneb dostaly se mi do rukou masky na čtvrtkovou Mi-2 od Aeroplastu.

Masky na Mi-2 od Aeroplastu

Bohumír "Bill" Bílek

Set: Mi-2
Výrobce: RBF models
Měřítko: 1/48
Kat. číslo: MC48001

Úvodem

Před více než rokem se na trhu objevila dlouho očekávaná stavebnice vrtulníku Mi-2 v měřítku 1/48 od Aeroplastu. Po nějaké době se šance chytl Ciro models a udělali sadu leptů. Nyní se na trh dostává od pro mě dosud neznámého výrobce jejich prvotina a to sada masek na tento model.

Obsah balení

Masky jsou vyřezány ze šedé folie, velmi připomínající dřívější masky od Eduardů. Obsahuje však jak masky na vnitřní stranu prosklení, tak na vnější stranu. Při jejich nalepení na model jsem neobjevil žádné nedořezané místa. Po pečlivém usazení dle návodu sednou, jak mají.

Návod

Plánek je až na jednu malou připomínku přehledný. Na plánku je sice naznačeno, které masky jsou na vnitřek a které na vnějšek, ale tato informace je napsaná až pod kresbou rozmístění. Tato informace by mohla být spíše nad kresbou rozmístění masek.

Přiznám se totiž bez mučení, že toho, že jsou na archu i masky na vnitřní stranu jsem si všiml až po nalepení „prvního řádku“ masek, když jsem přešel na další díl, který už jsem olepil. Proto by bylo asi lepší, kdyby toto upozornění bylo hned ze začátku. Horlivější modeláři by mohli dopadnout stejně.

Závěrem

Pro "línější" modeláře, kteří se nechtějí s maskováním jednotlivých dílů zdržovat mohu tuto sadu jen doporučit.

Bohumír "Bill" Bílek, KPM Kaznějov

Redakce ModelWebu děkuje firmě RBF models za vzorky k recenzi.

Rubrika Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky, RBF Models | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.