1/48 Bf 109G-6 od Eduardu – Brassinové díly – exteriér

3.7.2014 - 3 347 přečtení

Bf109G-6_A_001

V pořadí třetí příspěvek na téma Bf-109 G-6 od Eduardu bude věnován Brassinum pro exteriér tohoto modelu.

Exteriérové doplňky na Gustava

Petr "Chmell" Chmelík

648149 1/48 Bf 109G-6 wheels (kola)

První dnešní představovanou sadou jsou kola pro verzi Bf109 G-6. Tedy kola o rozměru 660x160. Dva polyuretanové díly představují pouze kola hlavního podvozku.

V balení dále nalezneme masky a návod. Díly jsou odlity bez sebemenší vady a v rámci srovnání s koly ze stavebnice také výrazně detailnější.

Vlastní použití těchto dílů je velmi jednoduché. Vlastně jen nahradíme stávající plastová kola za nová z této sady.

648148 1/48 Bf 109G kanonová pouzdra (cannon pods)

Druhá dnes představovaná sada zobrazuje kanonová podkřídelní pouzdra. Balení obsahuje 12 PUR dílů, 10 ks leptaných dílů a stavební návod.

Tento set představuje kanonová pouzdra, které můžeme zhotovit v otevřeném provedení. Bohužel pokud se rozhodneme pro otevřenou verzi, tak musíme do vlastních pouzder říznout. Je to trochu nešťastné řešení u tohoto typu doplňku. Odříznout dle návodu musíme celá servisní dvířka, což nebude díky velikosti dílu jednoduchá záležitost. Škoda, že výrobce neuděl tuto část již v základu otevřenou.

Druhá trochu zarážející věc je absence otvorů v hlavních samotných kaonů. Je jasné, že to jinak technologicky vyřešit nejde, ale nebylo by pak lepší použít hlavně plastové ze stavebnice, co zahloubení mají!

A třetí záležitostí je rozměr samotných pouzder. Ty jsou naneštěstí správně, ale u vlastního modelu je to již horší. A tak nastává otázka, mám cenu vůbec pouzdra použít, když je vlastní model mimo měřítko?

648147 1/48 WGr.21 pro Bf 109G

Poslední dnes představovaná sada zobrazuje raketová pouzdra a samotné rakety WGr.21.

V balení nalezneme 16 PUR dílů, 24 dílů leptaných a stavební návod.

Veškeré díly, stejně jako v předešlých případech, jsou odlity bezchybně.

K správnému nalepení vzpěr a pojistného háku na spodní stranu křídla slouží leptaná šablona, kterou přiložíme na patřičná místa za pomoci dorazu. V balení také najdeme samostatné rakety, které se ale do vlastních pouzder nevedou. Do pouzder vkládáme pouze přiložené špičky. A tak máme tyto rakety jako bonus pro případnou dioramu.

Petr 'Chmell' Chmelík, KPM Plzeň

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorky k recenzi.

Rubrika Eduard, Eduard - Bf 109G-6, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.