1/35 Rakousko-Uherská pěchota (1914) – ICM

24.6.2014 - 5 837 přečtení

P1130023

Pěchota Rakousko-uherské armády pro každodenní použití

Za císaře Františka Josefa I !!

Libor "Hellboy" Mužík

Název: Austro-Hungarian Infantry (1914)
Měřítko: 1/35
Výrobce: ICM
Kat. číslo: 35673

ICM pokračuje v již dříve začatém vydávání doplňků pro diorámata z Velké války. Další stavebnicí jsou figurky rakousko-uherské pěchoty útočící kamsi na nepřítele.

Zde je krátký pohled do krabičky.

První pohled

Výlisky jsou baleny v  tradiční červenobílé dvoudílné kartonové krabici, která obsah dobře chrání před běžnými nástrahami při přepravě.  V té nalezneme tři samostatně balené rámečky ze světle hnědého plastu plus stavební návod. Dva z rámečků jsou nám již známé, mohli jsme je nalézt v před časem recenzované stavebnici se zbraněmi a výstrojí. Přidán je rámeček se čtyřmi "akčními" figurkami útočících vojáků.

Dále máme v krabičce dva černobílé návody, jeden ukazující sestavení figurek, druhý s popisem výzbroje.

Detailnější pohled na rámečky

Nebudu se detailněji zabývat rámečky s výzbrojí a výstrojí ale podíváme se spíše na rámeček s figurkami. Jeho součástí je důstojník velící k útoku a tři pěšáci. Figurky jsou vylisovány po částech, rozdělené na trupy, končetiny, hlavy atd. Výzbroj a výstroj jim můžeme obstarat v již zmíněných dvou rámečcích.

Co se týká kvality vylisování tělesných částí a ostatních dílů figurek, myslím si že předloháři ICM odvedli svou práci velmi dobře. Na dílech nejsou vidět propadliny, na přesahy forem stačí lehké začištění skalpelem, či smirkovým papírem. Tělesné proporce mě připadají odpovídající, detaily pěkné a přiměřeně ostré a výrazy tváří mají "živý" výraz.

Byl jsem zvědavý jak budou vypadat sestavené  postavy, takže jsem všechny jen narychlo bez začišťování a tmelení slepil. Výsledek můžete posoudit i Vy.

Závěr

Set čtyř figurek byl pro mě příjemným překvapením jak cenou (195 Kč), tak i celkovou kvalitou provedení. Další dobrou zprávou je, že se výrobce rozhodl v sérii figurek vojáků Velké války pokračovat. V současné době jsou v prodeji ještě pěšáci ruské armády a připravují se sety pěchoty německé, anglické a snad i francouzské.

Libor "Hellboy" Mužík
chmelnice.org

Rubrika Dioráma - 1:35, ICM | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.