” Kapátko ” od Eduardu

1.6.2014 - 6 284 přečtení

eduard_logo

Vychytávka na lepenie od Edyho ....

Nový nástroj od Eduardu nám uľahčí lepenie

Ľubomír Kerék

Výrobca: Eduard
Mierka: 1:1
Kat.číslo: 00026
Určené pre: všetky modely

Ako na to?

Všetci pri lepení poznáme dilemu, ako preniesť čo najpresnejšie kvapku lepidla a s čo najmenším zapatlaním okolia lepeného spoju.
Každý ma na to nejaký spôsob od použitia špáratka, cez zahnutý drôtik s očkom prípadne ihlu s zbrúseným očkom atď. Eduard nám za pár drobných ponúka svoje elegantné riešenie.

Je to nástroj, ktorý nám ma toto všetko uľachčiť. V planžete ho je 10 kusov, ktoré sa delia na 2 druhy po 5 kusov podľa typu hrotu. A to buď s väčším alebo menším očkom, konkrétny použijeme podľa požadovaného množsta preneseného lepidla. O jednu planžetu sa preto môžme podeliť viacerý.
Samotné "kapátko" po oddelení od planžety môžme uchytiť dvoma spôsobmi. Buď po zahnutí predleptanej plôšky ho môžme priamo držať v ruke, ohnutá plôška slúži k tomu aby sa nám po položení neprilepil na stôl. Druhá možnosť a pre mňa praktickejšia je že z "kapátka" treba odrezať prednú časť a upnúť ju do držiaka skalpelu. Je tam aj výhoda že po skončení práce ho môžme zakryť krytom aby sa neohol pri odkladaní.
Lepidlo sa prenáša v prednej časti nástroja a to využitím kapilárneho efektu, na základe ktorého kvapka drží medzi tenkými hrotmi. Funguje to na rozpúšťadlové lepidlá + sekundové a prenesieme aj kvapku surfu. Čistenie je jednoduché a stačí nám k tomu zapaľovač.

Záver

Čo dodať na záver? Mne sa osobne takáto pomôcka páči a môžem ju smelo odporučiť.

Ľubomír Kerék
KPM "Albatros" Martin

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard za vzorek k recenzi.

Rubrika Eduard, Jak na to ...?, Nástroje, pomůcky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.