1/32 Doplňky pro F4U Corsair od firmy Eduard

2.2.2014 - 3 423 přečtení

eduard_logo

I tak krásný model , jako bezesporu dvaatřicetinový Corsair je, potřebuje ještě pověstnou třešinku na dortu, a tu právě dodává firma Eduard v podobě několika svých setů. Mám jich před sebou celkem 7. Je jen na Vás, který si vyberete a zkrášlí ten Váš model Corsairu.

Doplňky pro F4U Corsair od firmy Eduard

Zděněk Krčmář

1/32 32344 F4U-1 Birdcage exterior for TAMIYA kit

Začnu setem s katalogovým číslem 32344 což je exteriér.

Na jedné planžetě najdete celkem šedesát sedm dílů, které určitě na svůj model nainstalujete. Na planžetě najdete mimo jiné detaily podvozkových a ostruhové šachty, vedení hydrauliky zatahování podvozků i sklápění křídel. Dalšími díly doplníte „nůžky“ hlavního podvozku. Návod tvoří dvě stránky.

1/32 32343 F4U-1 Birdcage engine for TAMIYA kit

A dostáváme se k motoru a k setu s katalogovým číslem 32343, tento již obsahuje planžety dvě. Motor Vašeho modelu můžete doplnit o elektrické vedení k zážehovým svíčkám, nové klapky ventilace motoru, jejich panty a zhotovíme i nové tenčí a detailnější kryty motoru.

1/32 32781 F4U-1 Birdcage interior for TAMIYA kit

Teď když jsme letoun zkontrolovali zvenku a máme prohlédnutý motor usedneme do kokpitu. Beru do ruky set s katalogovým číslem 32781, ten obsahuje dvě planžety z nichž jedna je samolepící a barevná. Největší díly této sady jsou palubní desky (část s přístroji a vrchní část), dále zde najdeme různé tabulky s popiskami, a menší díly kokpitu. Druhá, nebarvená planžeta obsahuje další potřebných drobností, například rozvody elektřiny a vzduchu, čela pohyblivého dílu kabiny, nový držák kyslíkové láhve atd. Zkrátka parádní set.

1/32 32795 F4U-1 Birdcage placards for TAMIYA kit

Pokud si myslíte, že kokpit modelu vyhovuje Vašim představám, ale chtělo by to přeci jenom kapku doladit nabízí Eduard set 32795 je to planžeta s popiskami a několika málo detaily. Je samozřejmě barvená, ale na její instalaci na model již budete potřebovat lepidlo.

1/32 33126 F4U-1 Birdcage interior S.A. for TAMIYA kit

Pokud se na poslední chvíli přece jenom rozhodnete o přidání ještě nějakých drobností včetně kompletní barevné přístrojové desky a několika drobností doporučuji sáhnout po ZOOM-u. Díly jsou barvené a samolepící. ZOOM má číslo 33126.

1/32 32784 F4U-1 Birdcage seatbelts/seatbelts FABRIC for TAMIYA kit

...takže zapneme pásy a můžeme nahodit motor a odstartovat stavbu tohoto velmi pěkného modelu a setu, který pro nás připravili z Eduardu. Pásy můžeme vybrat klasické barvené a leptané, ty mají číslo 32784, nebo použijeme set 32791, kde jsou pásy papírové vyřezávané laserem. O jejich výrobu se podělilo HGW a lepty dodal Eduard.

1/32 32784 F4U-1 Birdcage mask for TAMIYA kit

Málem bych zapomněl na kabinu modelu, chcete-li se vyhnout zdlouhavému „maskování“ , nabízí Eduard sadu masek a to pod katalogovým číslem JX 158

Závěr

Co napsat na závěr? Snad jen to že mě osobně se tento set velice líbí a rád ho použiji do svého modelu, ale nejdříve se budu muset vypořádat s několika „kostlivci“, kteří na mě civí ze skříně.

Zdeněk Krčmář

Redakce ModelWebu děkuje firmě Eduard M.A. za poskytnuté vzorky k recenzi.

Rubrika Eduard, Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.