Kagero – JG 26 Jagdgeschwader ” Schlageter “

8.1.2014 - 8 172 přečtení

dscn3455

Stíhacia eskadra JG 26 v skratke ...


" Abbeville boys " od Kagera

Ľubomir Kerék

Názov : JG 26 Jagdgeschwader " Schlageter "
Vydavatel : Kagero
Autor : Marek J. Murawski
Strán : 28 + obálka
Jazyk : Anglický

Úvodom

Celá publikácia je vytlačená vo vysokej kvalite vo formáte 275x205 mm. Obálka publikácie je vo farebnosti 4+0 na pohľadnicovom kartóne + povrchová úprava lesklé lamino , vnútro je na matnej kriede a čiastočne farebné, ako príloha je zaradený aršík dekálov v troch hlavných modelárskych mierkach 1:72, 1:48, 1:32.

Obsah

Stíhacia eskadra JG-26 patrí medzi najúspešnejšie a najznámejšie a svoj boj absolvovala skoro výhradne na západnom fronte a pri obrane Nemecka. Čo nám na tých pár stranách predkladá Kagero? Po stranu 27 ide o krátku heslovitú históriu radenú od 1.11.1938 až po koniec vojny 8.5.1945. Najväčší priestor je venovaný "Battle of Britain". Celý text je prekladaný väčšinou dobre známymi čb fotkami. Na konci je uvedený zoznam Komodorov, velitelov skupín a letiek. Ako predpokladaný bonus nás čakajú štyri kamufláže na lietadlá nie moc známych pilotov. Škoda že iba na Fw 190 A2 je aj pohlad na krídla zhora. Na ostatných si treba rozmiestnenie polí dohľadať.

Bf 109 E1 , Lt. Hans Krug

Fw 190 A-2 , Hptm. Johannes Seifert

Bf 109 G-6 , Hptm. Klaus Mietusch

Fw 190 A-8 , Lt. Gerhard Vogt


Obtisky

Ako obykle sú tlačené u Cartografu a teda tlač aj pasovanie farieb je prvotriedne. Neobsahujú ale trámové kríže a a svastiku - tie treba použiť z vlastných zdrojov.


Záver

Zámer tejto edície je v skratke priblížiť  jednotlivé eskadry a ako pridanú hodnotu ponúkajú možnosť zvoliť si odlišný marking od toho čo ponúkajú stavebnice.

Ľubomír Kerék

Redakce ModelWebu děkuje firmě Kagero za vzorek k recenzi

Rubrika Kagero, Publikace Kagero | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.