Gripen 9235 Tiger – decaly Model-CZ

3.10.2013 - 8 574 přečtení

01

Efektní a elegantní tygří doplňky na letadlech jim dodávají na zajímavosti. A díky výrobcům obtisků si je můžeme postavit i doma.

Tygří Gripen

Roman "Randalf" Kresta

Obtisky pro model: JAS-39C Gripen
Výrobce: Model-CZ
Měřítko: 1/48/, 1/72, 1/144
Kat.č.: MCZA4806, MCZA7206, MCZA14405

Tygří Gripeny

Naše Gripeny se úspěšně zařadily mezi tygří letky a již obdržely několik takto koncipovaných upgrade kamufláží. Karvinská firma Model-CZ jich nabízí hned několik, a mimo dříve vydaného 9245 zde máme aktuálně barevného tygra 9235, prohlédnout reálný stroj si můžete na snímku kolegy Kubouše, kterému tímto děkuji za poskytnutí fotografie.
saab-39c-gripen-9235-czaf-pardubice-ped-lkpd

Obtisky

V obtiskové sadě najdete klasické obtisky na celý stroj vč. popisek + tygra na směrovku a oči na kachní plochy na druhém aršíku. Dle informací výrobce budou brzy k dispozici i stříkací masky na tygří nádrže. Aršík je k dnešnímu dni vydán v měřítku 1/48 a 1/72, připravuje se i v měřítku 1/144.

Tygří obtisky jsou tištěny malosériově na laserové tiskárně na kvalitní bílý papír, takže je bude nutné přesně obstřihnout. Přelakovat není třeba, podkladový lak drží dobře a práce s nimi je pak stejná jako s běžnými obtisky.

1/144 JAS-39C Gripen stavebnice Model-CZ

V odznáčkovém měřítku je firmou Model-CZ vydán i kompletní model s obtisky na naše Gripeny, jedná se přebal čínského modelu. K němu pak budou k dispozici i tygři.

Hodnocení

Výhodou malých firem je skutečnost, že reagují rychle na nové podněty a tak mohou vydávat obtisky a další doplňky dle aktuálního stavu a potřeb. To je příklad i tohoto aršíku, který si určitě najde cestu (nejen) k našim modelářům.

A dle sdělení výrobce se můžeme těšit na další naše tygry.

Roman Randalf Kresta MK Apolo Kopřivnice

Redakce ModelWebu děkuje firmě Model-CZ za vzorek k recenzi.

Rubrika Letadla - 1:144, Letadla - 1:48, Letadla - 1:72, Letadla - Obtisky, Model-CZ | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.