Novinky Voyager

10.9.2013 - 4 671 přečtení

voyagerlogo200

Právě se mi dostaly do ruky poslední novinky nářadí firmy Voyager. Jsou určeny pro modeláře stavící techniku, ale nic nebrání tomu, aby je používali i modeláři z jiných odvětví.

Voyager pomáhá modelářům

Zděněk Krčmář

Výrobce: Voyager
Kat.č.: TEZ054, TEZ055

Nařež to!

Pod katalogovým číslem TEZ 054 spatřila světlo světa šablona na řezání pruhů plastu z plastových destiček. Za pomoci této šablony je možné nařezat lišty o šířce 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 a 5 mm a lišty pravých úhlů 1,5 2,5 3,5 a 5 mm. Šablona se pomocí rýsováčků , případně lepící pásky přilepí na plastovou destičku a skalpelem pomocí příslušného otvoru nařežeme stejně široké pruhy plastiku, lepící pásky...

Jednotlivé pruhy můžeme nařezat až 100 mm dlouhé. Po stranách každého otvoru je měřítko, které můžeme využít, pokud potřebujeme lišty kratší.

Neukápne

Druhou novinkou je pod katalogovým číslem TEZ 055 vydaný aplikátor řídkého sekundového lepidla.

Použití je velice jednoduché - do smyčky na konci aplikátoru nabereme lepidlo a přeneseme mezi dva díly, které potřebujeme slepit. Těsným přiložením lepidlo vzlíná z apikátoru mezi oba díly. Zbytek lepidla odstraníme pomocí otevřeného ohně zapalovače, případně svíčky, tím je aplikátor připraven k dalšímu použití.

Výrobce nabízí šest velikostí a tři shodné planžety s aplikátory.

Zdeněk Krčmář

Redakce ModelWebu děkuje firmě Plastic-hobby.com za vzorky k recenzi.

Rubrika Nástroje, pomůcky, Novinky, Voyager | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.