1/72 lepty na Spitfire Mk.Vb Admiral – Marabu

25.7.2013 - 3 459 přečtení

m72022_0

Najít stavebnici, které by alespoň drobné vylepšení leptem neprospělo, to je docela oříšek. V případě short-runových stavebnic však moc hledat nemusíme a s radostí po leptu sáhneme.

Lepty pro Spitfire Mk. Vb

Roman "Randalf" Kresta

Model: Supermarine Spitfire Mk. Vb
Výrobce: Marabu
Měřítko: 1/72
Kat.č.: M72022
Určeno pro stavebnici: Supermarine Spirtfire Mk. Vb/trop 1/72 ADMIRAL

Lepty

Dnes se podíváme na leptanou sadu pro model Supermarine Spitfire Mk.Vb z produkce firmy Admiral. Pro modely vyráběné technologií short-run jsou doplňky vždy přínosem. V této leptané sadě nalezneme dvě planžety a film s přístrojovou deskou + návod.

Detaily

Ze sady sestavíme komplet nový interiér včetně konstrukce uložení sedačky a pancéřového plechu, to vše uchycené na trupové přepážky. Přístrojová deska je řešena filmem s přístroji a leptem. Ke kabině pak máme ještě dvířka a na výběr jsou zde dvě zrcátka.

Další vylepšení se týká podvozku a to leptaným krytem a zámkem podvozkové nohy, kola můžeme vylepšit leptanými disky - na výběr jsou plné a 5-ti paprskové. Finalizujeme pitotkou a mřížkou sání vzduchu včetně uchycení.

Návod je zpracován jednoduše, postup náhrady a doplnění jednotlivých částí je srozumitelný.

Závěr

Přestože model Spitfire Mk.Vb od Admiralu je relativně docela povedený kousek, short-runu lepty nikdy neuškodí a celkovému výsledku jsou v každém případě prospěšné. Nelze jinak než pochválit dobrý počin.

Roman "Randalf" Kresta, MK Apolo Kopřivnice

Redakce ModelWebu děkuje firmě Maradu za vzorek k recenzi.

Rubrika Letadla - 1:72, Letadla - Doplňky, Marabu | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.