Publikace Kagero z pohledu Zdeňka Krčmáře

5.6.2013 - 6 135 přečtení

logo_kagero

Právě mi přinesl pošťák poslední novinky polského nakladatelství Kagero ...

Publikace Kagero z pohledu modeláře ...

Zdeněk Krčmář

Úvodem

V edici Super dravings 3D mám před sebou tři publikace.

Super dravings 3D: The Battleship Richelieu

img_0010

Autoři: A. Sobucki a M. Skwiot

Známí autoři A. Sobucki a M. Skwiot nám předkládají další z této série a to francouzskou bitevní loď Richelieu, tato má číslo 16017.

Tato publikace má 80 stran a téměř 140 obrázků jak celé lodě, tak i jednotlivých detailů. Publikace je rovněž doplněna výkresem formátu A2.

Model této lodě vyrábí v měřítku 1:350 čínský Trumpeter a set rovněž čínský FlyHawk, takže pokud chcete tímto modelem doplnit svou sbírku modelů vřele publikaci od Kagera doporučuji.

Super dravings 3D: USS Arizona

img_0014

Autoři: Waldemar Góralski • Leszek A. Wieliczko • Piotr Wiśniewski

Další publikace má číslo 16018 a je věnována známé bitevní lodi USS Arizona. Pokud budete mít cestu na Havaj můžete její vrak vidět pár metrů pod hladinou u vjezdu do přístavu Pearl Harbor, kde byla v prosinci 1941 potopena a již nebyla vyzvednuta. Stala se tak památníkem všem padlým při tomto náletu na základnu.

Publikace má 80 stran a jejími autory jsou Waldemar Góralski • Leszek A. Wieliczko • Piotr Wiśniewski. Najdeme v ní 120 obrázků z nichž jsou některé 3D. Pro jejich prohlížení je publikace doplněna i 3D brýlemi.

Pro modeláře jsou určeny plány lodě s rozkreslenými detaily.

Super dravings 3D: Admirál Graf Spee

img_0007

Autoři: Stefan Draminski a Miroslav Skwiot

Poslední z dnešní série 3D publikací je věnována "kapesní bitevní lodi" Admirál Graf Spee. Tato publikace je vydána pod katalogovým číslem 16019 a jejími autory jsou Stefan Draminski a Miroslav Skwiot.

Modeláři, kteří se chystají na stavbu modelu od firem Academy nebo Trumpeter, určitě rádi sáhnou po této publikaci nabité bezpočtem trojrozměrných obrázků této velmi známé lodě. Knížka má 73 stran a vložení výkres s plánem lodě v měřítku 1:350.

TOP DRAWINGS: The Battleship Bismarck

img_0004

Autoři: Waldemar Góralski

V edici TOP DRAWINGS, která se až doposud věnovala výhradně letadlům se konečně u 15. titulu dostalo i na loď. Konkrétně na DKM Bismarck. Waldemar Góralski je autorem sešitu The Battleship Bismarck.

Na dvaceti třech stranách je loď rozkreslena tentokrát jako perokresba. Autor se zaměřil na jednotlivé části lodě a rozkreslil jejich detaily Nechybí ani výkres celé lodě ani dva vložené listy s barevným schématem z května roku 1941.

Tato publikace si určitě najde své čtenáře. Určitě ji využijí stavitelé, kteří se pustili do stavby poslední "dvoustovkové" novinky firmy Trumpeter, která připravila pro modeláře tolik nečekaných nepřesností.

Časopis Supermodel international

img

Teď trochu odbočím od lodiček a seznámím Vás s časopisem Supermodel international. Tento časopis je exportní verzí známého časopisu Supermodel. Vychází v anglickém jazyce a jsou v něm prezentovány stavby známých polských modelářů.

Mám před sebou čtvrté číslo s podtitulem Polish Eteel. Vol.2.

V tomto čísle předvádí svůj um čtyři modeláři na čtyřech stavbách svých modelů techniky. Nechybí ani návody na výrobu stromů a třeba spojování plechů pájením. Časopis vychází na křídovém papíře a má 77 stran.

Zdeněk Krčmář

Redakce ModelWebu děkuje nakladatelství Kagero za poskytnutí publikace k recenzi.

Rubrika Kagero, Publikace Kagero | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.