1/48 Aim-120 A/B/C Amraam – Eduard Brassin

3.5.2013 - 3 765 přečtení

img_2935

Po raketách středního doletu Sparrow se u Edích brassinů objevuje také mladší sourozenec - Amraam.

Další brassinnové prskavky

Martin "Černoch" Černý

Doplněk: Aim-120A/B Amraam, Aim-120C Amraam
Výrobce: Eduard
Měřítko: 1/48
Kat. číslo: 648084, 648087

Úvodem

V blistrovém balení mimo stavebního návodu nalezneme celkem šestadvacet PUR dílů a malý lept s praporky RBF a konečně malý obtiskový aršík s popiskami na tělo raket. A to jak pro cvičnou tak bojovou verzi.

Oproti sadám se Sparrowy se počet snížil ze čtyř na dva kusy.

Stavebnice

Těla raket jsou odlity samostatně, s oddělenou hlavicí (špice) a zadní částí. Hlavice a zadní části jsou ve dvojím provedení – ostrá  a cvičná. To vše čistě, bez bublin.

Sestavení odlitků je velmi snadné a rychlé. Na špici rakety nezapomeňte odstranit malé tyčky a vybrousit novou špičku. Jedná se pouze o technologické pomocné nálitky.

Do předvrtaných otvorů vlepíme samostatně odlité stabilizační plochy. Umístění a celkové provedení nálitků je  chytré a velmi urychlí oddělení všech dílů bez  větší obavy z poškození samotných odlitků. Provedení detailů na těle rakety odpovídá předloze.

Křidélka jsou zhotovena tenká, jejich povrch je hladký.

Návod je přehledný, a oproti minulosti již také obsahuje kompletní schema zbarvení raket.

Obtisky jsou tištěny v domácích podmínkách výrobce, popisky jsou částečně čitelné, vytištěné, dle mého názoru, dostatečně ostře. Aršík obsahuje také barevné proužky na těla raket.

Pro připomenutí – žlutý – ostrá bojová hlavice, hnědý - raketový motor. Modré proužky – cvičná raketa bez hlavice a motoru.

Obě sady (648084) Aim-120A/B Amraam a (648087) Aim-120C Amraam mají stejný základ, liší se pouze ve tvaru křidélek, který byl u modernější verze C pozměněn.

Závěr

Nyní jsem již maximálně spokojen, protože držím v ruce komplexní výzbrojní doplněk, jehož sestavení mě zabere asi tak 4x méně času než strouhat rakety z nějakého výzbrojního setu – např. Hasegawa, či přímo ze stavebnic a po sestavení budou vypadat  mnohem lépe. Nářky modelářů nad chybějícím zbarvením a obtiskovým aršíkem byly také  vyslyšeny. Chvála bohu.

Martin "Černoch" Černý Redakce Modelwebu děkuje firmě Eduard M.A. za poskytnutý vzorek k recenzi.

 

Rubrika Eduard, Letadla - 1:48, Letadla - Doplňky | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.