Ako na deliace roviny rýchlo a efektívne …

12.4.2013 - 7 747 přečtení

dscn1976

Pomôcka pre urýchlenie práce pri odstraňovaní deliacich rovín.

Vychytávka z Japonska

Ľubomír Kerék

Výrobca: ALEC - Made in Japan
Material: High Carbon Special Steel
Velkosť: 60 x 60 x 60 mm
Hrúbka: 0,38 mm
Priemery polooblúkov: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 12, 14, 18, 22 mm
Povrchová úprava: Poniklované
Cena: 19,6 E - 490 Kč

Úvodom

Všetci sme sa už stretli s problémom ako odstrániť deliace roviny na zaoblených častiach . Väčšinou nastúpil skalpel alebo pílnik (šmirgeľ), ale vždy pri tom hrozilo že pri odstraňovaní prídeme o zaoblený tvar súčiastky. Táto novinka nám prácu uľahčí a urýchli.

Zabalená je na typický Japonský spôsob - spredu je v priehľadnom obale samotný nástroj, na zadnej strane dolu su nafotené príklady použitia, s textu sa moc nedozvieme pretože všetok je v "rozsypanom čaji".

Nástroj je vyhotovený z kvalitnej karbonovej oceli a povrch je kvôli väčšej odolnosti a životnosti poniklovaný. V ruke sa drží príjemne a práca s ním celkom odsýpa.

Záver

Vďaka 11 rôznym priemerom sa nemôže stať že  by sme sa netrafili do požadovanej veľkosti. Vyskúšal som s ním opracovať viacero súčiastok (podvozkové nohy, riadiacu páku, kolesá, atď) a pohoda lesná.

Môže sa síce stať že sa občas pri zložitejšich súčiastkach nedostaneme úplne všade ale to by malo byť zanedbateľné percento. Niekomu sa síce pri cene skrútia prsty na nohách, ale čo kupovať keď su kitníky plné, no predsa kvalitné pomôcky na uľahčenie práce - za mňa palec hore. Nadôvažok keď je to investícia z kategórie "navždy" a určite nas pri normálnej manipulácii prežije.

Ľubomír Kerék

Pozn. Nástroj sa dá kúpiť tu plastic-hobby.com.

Rubrika Jak na to ...?, Nástroje, pomůcky, Novinky Plastic Hobby | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.