Auto & Technik Museum Sinsheim

1.12.2012 - 5 413 přečtení

001

Druhá zastávka naší klubové výpravy po technických muzeích v Německu nás čekala ve městě Sinsheim. Co toto muzeum ukrývá, se dozvíte z následujícího příspěvku.

Auto & Technik Museum Sinsheim

Petr "Chmell" Chmelík

Úvod

Muzeum má více než 3000 exponátů na ploše 50.000 m². Areál přitáhne ročně na milión návštěvníků a je otevřen 365 dní v roce.

Muzeum je neziskové sdružení a finanční prostředky jsou získávány především ze vstupného, darů a členských příspěvků sdružení kolem muzea.

Hlavním lákadlem muzea jsou pak dva nadzvukové dopravní stroje. Prvním je Concorde, který je vystaven od roku 2003 a druhým je Tupolev Tu-144. Sinsheim je jediné místo, kde je možné oba nadzvukové stroje vidět vedle sebe. Dále jsou v muzeu vystaveny letouny Junkers Ju 52/3 m, Douglas DC-3, Tupolev Tu-134, Iljušin Il-18, Su-22, L-39 a další. Celkem se v muzeu nachází na 60 letadel.
Muzeum má také mimo jiné unikátní sbírku vozidel Ferrari (F40, F50, Enzo, Testarossa, 365 Daytona Spyder, Dino), vozidel Mercedes a Maybach, motocyklů Vespa a závodních vozů Formule 1.

V halách můžeme také obdivovat na 150 traktorů, 27 lokomotiv, 300 klasických aut, 200 motocyklů a 40 závodních vozů.

Zapomenuto nebylo ani na příznivce bojové techniky, které je věnována třetina výstavní plochy jedné ze dvou hal.

Bližší informace o muzeu se dočtete na stránce: sinsheim.technik-museum.de








Závěr

Muzeum všem doporučuji a věřte, že vám jeho prohlídka zabere celý den.

Petr 'Chmell' Chmelík, KPM Plzeň

Rubrika Klubové akce, Zprávy | 1 komentář

Komentáře

1 odpověď k článku “Auto & Technik Museum Sinsheim”

  1. 172flogger napsal:

    Muzeum je fakt perfektní. Celý den od rána do večera je časově na hraně. Dá se za tu dobu projít, ale na pořádné to nestačí zdaleka.
    Já měl smůlu, že tam pršelo, někdy se ale chci vrátit. Na druhou stranu nebyla na Concorde ani Tu-144 fronta. Ale mazec. Uvnitř je to tak těsné, že se tam těžko vyhýbají dva lidi.

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.