Novinky obchodu Plastic-hobby.com na listopad 2012

7.11.2012 - 8 011 přečtení

plastic_hobby

Chtěl bych Vás seznámit, a dále seznamovat s novinkami, v našem internetovém obchodě. S tím jaké zboží, případně novinky pro Vás chystáme. Protože mě nejbližší jsou lodě chtěl bych začít touto kategorií. Později samozřejmě sepíšu i další obory.

Novinky obchodu Plastic-hobby.com
na listopad 2012

Zdeněk Krčmář

Úvodem

Asi největším lákadlem pro loďaře bude v nejbližší době model DKM Bismarck, "ve dvoustovce" od firmy Trumpeter, před časem jsme pro naše zákazníky uspořádali předobjednávku tohoto modelu, protože se jedná o limitovanou sérii museli jsme včas upřesnit požadovaný počet modelů. Pár kousků, ale naskladníme navíc. Na tuto novinku celkem rychle reagují výrobci novinek, zatím vím, že bude v prodeji dekál svastiky, firma Artwox připravuje dřevěnou palubu a Trumpeter vydá spolu s modelem opravný set. Kdo se přidá s leptanými díly zatím nevím.

Radost mi dělá americká firma Alliance Model Works, ta nabídla poslední dobou hodně zajímavých doplňků a v poslední době i resinových modelů, z nichž bych chtěl upozornit na Hebaschiff SMS Vulkan. Také různé typy věží na válečné lodě budou asi velkým lákadlem.

Firma také nabízí jako jediná Oerlikony 20 mm na trojnožce, které byly dosti používané hlavně na menších lodích US Navy. Za zmínku stojí i velmi povedený set na torpédoborce třídy Gearing Class Destroyer.

U Japonské firmy Aoshima čekáme na naskladnění jejich novinky pro tento rok protiletadlový křižník IJN Isuzu. Tento kousek si nemůžu nechat ujít!

ArtwoxModel tato firma chrlí stále nové dřevěné paluby snad na všechna měřítka a typy lodí, které jsou nebo byly v prodeji. Paluby jsou samolepící a přesně pasují na model. Postupně doplňujeme nabídku o novinky. Zde očekáváme i již zmiňovanou palubu na Bismarck.

Česká firma Eduard se také pustila s velkou vervou do výroby plechů na modely lodí, o jejich novínkách pravidelně informuji na stránkách ModelFora i ModelWebu. Z nejbližších novinek nabídne plechy na nový model Yamata. No s konkurencí to nebude mít snadné.

Jeho konkurentem bude mimo jiné i čínský Flyhawk, který právě jako novinku set na Yamato nabízí.

Dále jsou to plechy na modely Queen Elizabeth a Warspite. Také jejich resinové ventilátory na anglické lodě žádná firma nedělala.

U Hasegawy jsem se spletl, skoro bych se vsadil, že po modelu Kaiwo Maru příjde na řadu sanitní verze tohoto modelu, ale přichází na trh model opravárenská lodě pro ponorky Heian Maru, ta by měla být v našem obchodě v prodeji zhruba za měsíc.

Francouzský výrobce resinových doplňků Arsenal v současné době pracuje hlavně na modelech techniky a letadel v měřítcích 1/350 a 1/700. Netřeba psát o velmi vysoké kvalitě jejich výrobků.

A máme tu další gigant ve výrobě leptů na lodě čínský Lion Roard, ten inovuje a postupně dává na trh dřívější sety, ale skutečnou novinkou je set na nový model Yamata od Tamyie. Ten vychází ze staršího setu na dřívější model. MK1 Design u této firmy budeme inovovat nabídku a brzy ji doplníme o její novinky např Mogami 41, LHD-7 nebo USS Oliver Hazard Perry FFG-7.

Novou značkov v naší nabídce je ruská Northstar Tato firma mimo leptané doplňky nabízí i velmi povedené figurky námořníků v měřítcích 1/350 a 1/200.Brzy doplníme naši nabídku o nové sady "pracujících" posádek lodí.

Dostáváme se k velmi ambiciózní korejské firmě Pontos. V nabídce máme všechny doposud vydané sety včetně setů na moderní verze třídy Iowa. V nejbližší době vyjde set na novinku od Zvezdy křižník Sevastopol. I tento model najdete brzy v naší nabídce. Do konce roku by měly u Pontos vyjít sety na bitevní lodě POW a HMS King George V a záhy na bitevky německé Bismarck a Tirpitz na modely od Revellu. Něco se šušká i o setu na Bismarck v měřítku 1/200, ale toto nejsou oficiální zprávy výrobce.

Postupně doplňujeme i výrobky velmi dobré kvality firmy Veteran, která dodává resiny i firmě Pontos. A nakonec něco z teplých novinek, začali jsme jednat z firmou Pacific Crossroads , výrobcem zajímavých celoresinových modelů lodí. Pokud jednání budou úspěšná a vypadá to, že ano, doplní výrobky této firmy naší nabídku, Samozřejmě jsou v našem hledáčku i další výrobci, ale s nimi vás seznámím postupně jak vše dopadne.

Foto galerie novinek

Zdeněk Krčmář

V9ce informací najdete na stránkách obchodu Plastic-hobby.com.

Rubrika Lodě, Novinky Plastic Hobby, Plastic Hobby | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.