Valve and springs na Mercedes D.III

7.10.2012 - 4 741 přečtení

title

Ventily a pružiny na Mercedes D.III a dokonce ve dvou verzích? Nebo je to jen oprava chyby? 

Jak Vám to cvaká??

Libor "Hellboy" Mužík

Oprava chyby to v žádném případě není, to nás jen firma Taurus opět rozmazluje. Na motorech se používaly obě varianty, hranice kdy byly použity jedny či druhé se nedá určit, a je potřeba se řídit konkrétními fotografiemi.

Sada se dá použít jak pro Mercedesy D.III od Wingnut Wings, tak i pro obdobný motor od Rodenu. Kromě větší detailnosti (v případě výlisků Rodenu o několik světelných let) máme díky firmě Taurus možnost ventily "rozhýbat" tak, jak byly na opravdovém motoru.

Pohled na doplňkovou sadu

Jelikož jsou obě doplňkové sady až na tvar pružin zcela stejné budu je hodnotit společně. A co že nám tedy tyto minisady nabízí?

Obal a celkový vzhled

Je pro doplňkovou sadu této velikosti a tohoto výrobce typický, jedná se o uzavírací pytlíček vypodložený návodem na silnějším zeleném papíře, který zároveň plní ochranou funkci jako zpevňující prvek.

Návod

Je vytištěný na zeleném kartonovém papíře a ukazuje nám nejen co odstranit a nahradit, ale i správné polohy ventilů a pružin na motoru.

Resinové odlitky

Pro oba typy jsou k dispozici dvoje odlitky, jeden obsahuje vačky k ventilům a druhý pružiny. Oba díly jsou odlity naprosto bez chyb, bez bublinek s ostrými detaily.  Máme i díly navíc pro nešikovné,  dvě vačky a jednu normální a jednu stlačenou pružinu.

Závěr

Využití této doplňkové sady na modelu je naprosto excelentní, vylepšuje jedno z míst, které je jako jedno z prvních přitahováno při prohlídce modelu. Kvalita zpracování je vynikající, jedinou neplechu může působit velikost (či spíše maličkost) dílů, a přesnost při jejich lepení. Ale vynaložená práce se nám vrátí v detailu který je opravdu vidět.

 

Libor "Hellboy" Mužík, chmelnice.org

Redakce ModelWebu děkuje firmě Taurus models za vzorek poskytnutý pro účely recenze.

Rubrika Letadla - 1:32, Letadla - Doplňky, TaurusModels | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.