Modelář únor 2012

28.2.2012 - 6 042 přečtení

Ve středu 15. února 2012 vyšlo únorové číslo časopisu Modelář pro rok 2012.

Modelář únor 2012

Petr 'DeSnek' Pastera

Vybíráme z obsahu:

Operace Bagration

Dne 22. června 1944, tři roky po vpádu německých vojsk do SSSR, zahájila Rudá armáda velkou ofenzívu v Bělorusku. O pět týdnů později stála u Varšavy a německá Skupina armád Střed byla na hlavu poražena.

Čtvrtkový Emil

To, že se u české firmy zmenšuje dvaatřicetinová stavebnice Bf 109 E do měřítka 1:48, se vědělo. Předpokládalo se, že se objeví až někdy na sklonku roku 2012. O to víc překvapilo její lednové uvedení na trh.

Kdo by ho... neznal

Stavebnice fekálního vozu na podvozku legendárního 3t nákladního automobilu lze sehnat ve verzi ČSLA a civilní. Proti civilní verzi měl vojenský Fekál za kabinou místo rezervy budku pro třetího člena obsluhy.

Létající pevnost

Na konci minulého roku představil německý výrobce nové, dvaasedmdesátkrát zmenšené zpracování legendární létající pevnosti, letounu Boeing B-17 ve verzi G. Nabídl tak modelářům jistou alternativu.

Su-7BM 5317

Rekonstrukce nátěru letounu Su-7BM ev. č. 5317 do původní podoby pro veřejnou ukázku při příležitosti dne otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou, který se měl konat 7. října loňského roku.

O kvalitě posledního čísla časopisu Modelář se již živě diskutuje na ModelForu. Zapojte se i Vy.

Rubrika Časopis Modelář, Knihy/publikace | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.