1/48 F.O.D. pro Su-22M-3/4 od Quickboost

17.7.2011 - 724 přečtení

Quickboost Su-22M-4 barva

Firma Quickboost využila zájmu o Eduardem znovu vydané stavebnice Su-22M-3/4 a připravila pro modeláře doplňkovou sadu krytů vstupu vzduchu a trysky.

F.O.D. na Suchara

Petr 'DeSnek' Pastera

Doplněk: Su-22M-4 Exhaust & Air Intake Covers
Měřítko: 1:48
Výrobce: Quickboost
Resinových dílů: 6
Katalogové číslo: QB 48 326

Firma Eduard svým počinem, tedy znovuvydáním starých stavebnic od firem KoPro či OEZ, vzbudil velký zájem modelářů o  stroje československého letectva. Firma Quickboost připravila pro modeláře doplněk ke stavebnici letounu Su-22M-3 a Su-22M-4. Jedná se o kryty vstupu vzduchu a trysky.

Doplňkový set se skládá ze dvou resinových odlitků a prodává se v zataveném průhledném sáčku. V tomto případě ale není balení  příliš vhodné, neboť může dojít k poškození dílu pro zakrytí vstupu vzduchu při skladování, nebo přepravě. K tomuto poškození také u mého vzorku došlo. Jedná se o naprasknuti krytu u kužele. Náprava je jednoduchá a sice slepením praskliny vteřinovým lepidlem.

Vlastní odlitky jsou odlity čistě a bez bublinek. Protože se mi povedlo při preparaci dílů zničit jedno držadlo, rozhodl jsem se o jejich náhradu měděným drátkem. Díly byly nastříkány resinovým primerem a následně červenou barvou ze sady Gunze.

Pro porovnání zde uvádím skutečné kryty vstupu vzduchu a trysky na letounu z Náměště. Autorem fotek je Tomáš 'Raptor' Mařík, kterému děkuji za ochotu a souhlas s uveřejněním.

Petr 'DeSnek' Pastera

Redakce ModelWebu děkuje firmě Quickboost za vzorek k recenzi.

Rubrika Novinky | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem 1/48 F.O.D. pro Su-22M-3/4 od Quickboost

Komentáře

Komentáře jsou zakázány.