Wintonovy vlaky

30.5.2011 - 4 247 přečtení

mg_4968 Fotografie upravena v programu Zoner Photo Studio 13

Exteriérovou výstavu velkoplošných fotografií a dokumentů volně navazující na úspěšný projekt Winton Train 2009 můžete zhlédnout na pražském Výšehradě od května do konce července 2011

WINTONOVY VLAKY - WINTON TRAIN

Petr 'Chmell' Chmelík

Výstava „Wintonovy vlaky“ byla v sobotu 21.5.2011 slavnostně zahájena v Praze a současně v Londýně. Obou vernisáží se zúčastnili vzácní oficiální hosté, generálního partnera výstavy, Ministerstvo obrany, reprezentoval na vyšehradském shromáždění ministr Alexandr Vondra, v Londýně se se svými "dětmi" přišel pozdravit, a své 102. narozeniny oslavit sám Sir Nicholas.

Výstava volně navazuje na projekt Winton Train 2009 - Inspirace dobrem. U příležitosti 70. výročí Wintonovy záchranné mise, kdy bylo zachráněno 669 převážně židovských dětí, byl vypraven historický vlak, který projel tehdejší trasu Praha-Londýn. Mezi cestujícími byli i potomci Wintonem zachráněných dětí s rodinami.

Autor výstavy, režisér, kameraman a fotograf Jaroslav Brabec pojal výstavu jako svědectví o době předválečného vývoje v Evropě, který fatálně ovlivnil životy rodin Wintonem zachráněných dětí.

Výstava potrvá v Praze do 31. 7. 2011 a v Londýně do 30. 6. 2011

Nebyly nalezeny žádné obrázky

Zdroj: http://www.wintonstrain.com/

Fotografie: Petr 'Chmell' Chmelík, KPM Plzeň

Rubrika Zprávy | Bez komentářů

Komentáře

Napsat odpověď.

Musíte být přihlášeni, abyste mohli odpovědět.